4+1 újdonság, amit az idei szobanövénydivatról tudni illik

A szobanövények divatja – hála a jó égnek – örök, de hogy melyik évben milyen zöld delikvens kerül a kaspónkba, az már trendtől függően tud változni. Lessük meg a 2023-as növénydivatot.

A 2023-as szobanövénytrendeket többek között a fenntarthatóság jellemzi majd – írja Martha Stewart oldala. Bár az tény, hogy a növények örök barátaink, jó néha tudni, mi a dörgés, és milyen újdonságok kerülnek elő, hátha új szerelembe esünk.

1.) Foltos levelek

Örömhír, hogy előkerülnek a klasszikus szobanövények foltos levelű, úgynevezett variegated változatai, hogy otthonunk vadiúj kedvencei lehessenek. Mert a tökéletlenség gyönyörű!

Előre a tarka levelekkel!

2.) Fehér kaspók

Letisztult, monokróm megjelenést biztosítunk lakásunknak, ha zöld szépségeinket egyen kaspóba rakosgatjuk. Legyen a fehér az uralkodó szín!

A fehér örök, és mindig divatban lesz, fontos viszont, hogy a kaspó ne legyen se túl pici, se túl nagy a cseréphez képest: legyen köztük egy ujjnyi távolság!

A fehér kaspók idén (is) tarolnak

3.) A kevés törődést igénylő növények

Divat ide vagy oda, ki ne örülne neki, ha mindent túlélő egyedeket talál a lakásába, melyek szárazat, vizet, napot, sötétet is eltűrnek? Legyen az egy kaktusz, egy futóka vagy egy agglegénypálma, nekünk jöhet! További igénytelen delikvensek itt.

4.) Kisebb piacok, virágosok

A fenntarthatóság jegyében inkább a kisebb, magántulajdonú kis virágosok támogatását favorizáljuk idén. A nagyobb áruházláncok helyett inkább őket válasszuk!

+ 1. Workshop

Sokan odáig mennek szobanövényimádatban, hogy (online) worskhopokon vegyenek részt, hogy még jobban megismerjék az élő növények működését. Tanuljunk meg róluk mindent!

Forrásunk volt még.


Még több növény itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek