4+1 újdonság, amit az idei szobanövénydivatról tudni illik

A szobanövények divatja – hála a jó égnek – örök, de hogy melyik évben milyen zöld delikvens kerül a kaspónkba, az már trendtől függően tud változni. Lessük meg a 2023-as növénydivatot.

A 2023-as szobanövénytrendeket többek között a fenntarthatóság jellemzi majd – írja Martha Stewart oldala. Bár az tény, hogy a növények örök barátaink, jó néha tudni, mi a dörgés, és milyen újdonságok kerülnek elő, hátha új szerelembe esünk.

1.) Foltos levelek

Örömhír, hogy előkerülnek a klasszikus szobanövények foltos levelű, úgynevezett variegated változatai, hogy otthonunk vadiúj kedvencei lehessenek. Mert a tökéletlenség gyönyörű!

Előre a tarka levelekkel!

2.) Fehér kaspók

Letisztult, monokróm megjelenést biztosítunk lakásunknak, ha zöld szépségeinket egyen kaspóba rakosgatjuk. Legyen a fehér az uralkodó szín!

A fehér örök, és mindig divatban lesz, fontos viszont, hogy a kaspó ne legyen se túl pici, se túl nagy a cseréphez képest: legyen köztük egy ujjnyi távolság!

A fehér kaspók idén (is) tarolnak

3.) A kevés törődést igénylő növények

Divat ide vagy oda, ki ne örülne neki, ha mindent túlélő egyedeket talál a lakásába, melyek szárazat, vizet, napot, sötétet is eltűrnek? Legyen az egy kaktusz, egy futóka vagy egy agglegénypálma, nekünk jöhet! További igénytelen delikvensek itt.

4.) Kisebb piacok, virágosok

A fenntarthatóság jegyében inkább a kisebb, magántulajdonú kis virágosok támogatását favorizáljuk idén. A nagyobb áruházláncok helyett inkább őket válasszuk!

+ 1. Workshop

Sokan odáig mennek szobanövényimádatban, hogy (online) worskhopokon vegyenek részt, hogy még jobban megismerjék az élő növények működését. Tanuljunk meg róluk mindent!

Forrásunk volt még.


Még több növény itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!