Szerintünk ez az 5 strandkaja az, amiből ha törik, ha szakad, enned kell

Szóbajött, hogy ki mit eszik, ha strandol. Mondjuk a Balatonon. Vagy a Velencei-tónál. Ami nélkül nincs fürdés, napozás, vízpart, lehet bármilyen minőségű, ENNED KELL BELŐLE.

Ha strandon vagyunk, nyilván enni kell - hiába tudjuk, hogy drága, nagyon ritkán jó minőségű, és felállni sem fogunk tudni tőle 1-2 órán keresztül, mert valamilyen oknál fogva a strandkaják 99%-a minden, ami a könnyű és diétás ellentéte. De muszáj enni, mert hozzá tartozik. Megérzed a Balaton illatát -> meglátod a vitorlásokat és a túlpartot -> lemész a klasszik fémlépcsőn -> a talpadhoz ér a víz -> és már kívánod is a hekket vagy a lángost. Ez így kerek. De mi az, ami nélkül neked elképzelhetetlen a strand?

LÁNGOS

A retró kaják legretróbbja a standokon - híg, vizezett, igazi tejet nem látott tejföllel és növényi sajttal is imádjuk. Hadd csöpögjön a könyökünkről a fokhagymás olaj. Kötelező nyári kellék a Balatonon ez is, de házilag is megsütheted - legjobb.

Te lángosos vagy?

HEKK

A közhelyesen nem balatoni (mert tengeri) hal rántva, fehérkenyérrel, kovászos ubival. Aki nem szereti a halat, még az is szereti a hekket. Akkor is, ha vizezik, trükköznek vele, hogy többnek tűnjön dekára, évente minimum egyszer rákívánsz a strandon.

HAMBURGER

Az amerikai alapvetés magyarosítva - gyári zsömle szezámmaggal (sajnos a régi édeskés BUCIT vagy PUFFANCSOT alig kapni már), valami salátaféle, kecsáp-mustár-majonéz trió csordulásig, és a mirelit hús. Ez az alap strandos - nem a házi, nem a kézműves, nem a gurmé, mégis irtó jó tud lenni miközben nézed a naplementét a füredi strandon.

Ha otthon készítenéd:

FŐTT KUKORICA

Személyes kedvenc nálam - nagyon sok sóval, lédúsan, csöpögősen, hogy a napsárga darabokat másnap is a nyelveddel kelljen kipiszkálni a fogaid közül.

PALACSINTA

A gyerekek kedvence, és ha édesszájú vagy, tuti hogy benevezel rá te is - valami sós után persze. Általában vastag és világos színű a tésztája, és három alatt nem állunk meg. Túrós, fahéjas, kakaós, pudingos, mogyorókrémes, ahogy kell. Én mindig nagyon megsajnálom a palacsintasütőket (a lángossütőkkel együtt) - minden elismerésem, hogy bírják ezt a melót a melegben....

{SZAVAZAS}

Ezeket olvastad már?

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?