Szeptemberi gasztroprogramok

Tökéletes programot kerestek a szeptemberi hétvégékre? Összeállítottuk! Országszerte tombol a gasztrofesztivál-szezon – még mindig! Csemegézzetek és tartsatok velünk, egy, két, há', ősz!

Szeptember 7–9. Street Food Show

Lassan minden budapestinek akad egy tuti biztos gyros-lelőhelye, hamburgerese. A Dining Guide étteremkalauz az idei Food Show keretében a piacra költözik, egy teljes hétvégén át az utcáé lesz a vásárcsarnok és a legjobb street food ételekből falatozunk. Lesz kolbászos, sonkás, lángosos, magyar kaviár, gyros... és kézműves fagyi, győzzünk mindent megkóstolni a Hold utcában!

Gyros-receptek itt >>

Még több információ itt >>

Szeptember 7–8. Kanizsai Bor- és Dödöllefesztivál

A híres zalai étel, a dödölle tiszteletének jegyében telik egy teljes hétvége Nagykanizsán, ahol ipari mennyiségben készül majd a dödölle az amatőr és profi csapatok főzőversenyén, melyből persze mindenki kaphat kóstolót. Bor nélkül nem lenne az igazi egy fesztivál, mint ahogyan koncertek nélkül sem, például Majka és a Mystery Gang is szórakoztatja egy-egy estén a közönséget.

Még több információ itt >>

Szeptember 8–9. XXIII. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál

Úgy látszik, szeptemberben tobzódunk a jobbnál jobb borfesztiválokban, Budafokon rendezik meg egyik kedvencünket, a Pezsgő- és Borfesztivált. Hagyományosan a legjobb pincészetek sorakoznak fel és nem akármilyen zenei kínálattal gazdagítják a fesztivál programját.

Még több információ itt >>

Szeptember 12–16. Budavári Borfesztivál

Huszonegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Budavári Borfesztivál. Megkóstolhatjuk az ország legjobb borait, hozzájárulhatunk a Fesztivál borának megszavazásához és rövid időre magunk is borszakértővé válhatunk. Számos zenei és gasztronómiai ínyencségből is választhatunk a sokszínűség jegyében.

Még több információ itt >>

Szeptember 14–16. X. Bioétel és Borfesztivál

Hajdúszoboszlón komolyan veszik a a bio termelést, és már sokadszorra rendeznek kétnapos fesztivált a vegyszerrel nem kezelt élelmiszereknek. Persze mellette a boroknak is jut hely, az országos régiségvásár pedig kísérő rendezvényként lesz jelen!

Még több információ itt >>

Szeptember 22–23. Etyeki Kezes-Lábos

Szinte hihetetlen, hogy már egy évtizede is annak, hogy az első etyeki fesztivált megrendezték. A misszió azóta is ugyanaz, a legjobb minőségű sajtokat, borokat, kenyereket, húsokat kóstolni egyenesen azoktól a termelőktól, akik a szívüket-lelküket beleteszik a termékeikbe.

Még több információ itt >>

Szeptember 25. Fehérvári vigasságok

A fesztiválok sorában szintén régi játékos a Fehérvári vigasságok, ahol most is százával forrnak majd a bográcsokban a különböző lecsók, melyre persze mindenkinek van egy jó receptje! A város lelkében pedig iparművészek kínálják portékájukat, ha eddig nem tettük, érdemes velük megismerkedni!

Lecsóreceptjeink itt >>

Még több információ itt >>

Szeptember 28–30. IX. Rácalmási Tökfesztivál

Itt nem viccelnek, és tényleg, amit csak lehet, elkészítenek tökből. Kiállítások, tökvásár és -szobrászat, különböző tökös versenyek és számos koncert is várja majd az érdeklődőket a Jankovich-kúrián.

Még több információ >>

Iskolakezdési pánik: mit egyen a gyerek >>

Melyik a legjobb tojás? >>

A rovat korábbi cikkei itt >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.