Az endokrinológus szerint, ezért ne egyél soha szénhidrátot magában

A szénhidrátokat rengeteg tévhit övezi, például az, hogy hízlalnak és nem tesznek jót az vércukorszintünknek, pedig a szénhidrátokat nem lenne szabad démonizálni, mert nélkülözhetetlenek a szervezet számára. Ennek ellenére szakember sem javasolja, hogy magában fogyasszuk őket.

A szénhidrátok üzemanyagként szolgának sejtjeink számára, ezért is nagyon fontos, hogy ne vonjuk meg magunktól ezt a makrotápanyagot. Ha azonban a glükóz (amit a szervezet alakít át a szénhidrátból) túl nagy mértékben és túl gyorsan szabadul fel, akkor glükózcsúcs alakul ki, ami káros szervezetünk számára. Az endokrinológus elmondja, hogyan együnk szénhidrátot, hogy testünket szolgáljuk a bevitt tápanyagokkal!

Tészta
Az endokrinológus szerint, ezért ne egyél soha szénhidrátot magában

Francisco Rosero endokrinológus szerint nem a szénhidrát fogyasztásával van a baj.

Hanem azzal, hogy mikor, mennyit és hogyan fogyasztunk belőle.

Még a túlsúlyos, inzulinrezisztenciában, cukorbetegségben, policisztás ovárium szindrómában vagy zsírmájban szenvedőknek sem kell lemondania a szénhidrátról, csak meg kell tanulni, hogyan fogyasszuk őket.

Receptajánlónk:

Így edd a szénhidrátot az endokrinológus szerint!

Az endokrinológus azt javasolja, hogy a szénhidrátokat hagyjuk az étkezés végére.

Szerinte érdemes egy salátával kezdeni extraszűz olívaolajjal meglocsolva, majd jöhet valamilyen fehérjeforrás, és végül a szénhidrát.

Ez a gyakorlat segít csökkenteni az glükózcsúcsot, ezzel együtt pedig az inzulin felszabadulását.

Fontos, hogy a szénhidrátot ne csak magában együk, hanem mindig lássuk el fehérjével, jó zsírforrással és rostokkal.

Ez segít lelassítani a glükóz felszívódását, és elősegíti a jóllakottság érzését. Szintén fontos megfontolni, hogy lassabban együnk, az ételt jól rágjuk meg, ezzel segítve az emésztésünket.

Forrásunk volt.


További érdekességek egy helyen:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...