Ezt edd és idd, ha sokat ülsz a számítógép előtt

Manapság rengetegen végeznek ülőmunkát, ráadásul a legtöbben mindezt számítógép előtt teszik. Ez rendkívül megviseli a szervezetünket, azonban (mint mindenen) ezen is segíthetünk egy kicsit a helyes táplálkozással.

A rengeteg számítógép előtt ülés igencsak megviseli a szervezetünket, különösen akkor, ha nem figyelünk oda arra, hogy eleget mozogjunk napközben, továbbá arra, milyen ételeket és italokat fogyasztunk. Különösen a szemünk sínyli meg az egész napos monitorbámulást.

Ezt edd és idd, ha sokat ülsz a számítógép előtt

Ha munkánk miatt sokat ülünk a laptop/asztali gép előtt, akkor már biztosan volt részünk a kellemetlen szemszárazságban, ami a túl hosszú ideig tartó képernyőnézés egyik leggyakoribb mellékhatása. Nem szabad elhanyagolni a problémát, hiszen hosszútávon akár krónikus szemszárasság is kialakulhat, ami rendkívül kellemetlen.

Ezenkívül előfordulhat az is, hogy gyakrabban fájdul meg a fejünk a hosszú órákon át tartó képernyőbámulás miatt. Ilyenkor ugyanis a szemünknek keményebben kell dolgoznia, mint egyébként.

Szerencsére enyhíthetjük ezeket a kellemetlen tüneteket, méghozzá sokkal könnyebben, mint gondolnánk.

Fontos a folyadékbevitel!

Az első és legfontosabb, hogy növeljük a folyadékbevitelünket!

Az első és legfontosabb, hogy növeljük a folyadékbevitelünket. Lehetőleg napi 2-3 liter vizet fogyasszunk naponta, hiszen ha a testünk hidratált, akkor a szemünk egészsége is jobban biztosított.

Az étkezésre is figyelj!

Nagyon fontos, hogy tápláló, egészséges ételeket fogyasszunk, amelyek támogatják a szem egészségét. Ilyen például a a luteint tartalmazó spenót, de a többi sötétzöld leveles zöldség is, illetve az omega-3 zsírsavban gazdag lazac. Szintén fontos, hogy időről időre megfelelő mennyiségű C- és E-vitamin is kerüljön a szervezetünke.

Forrásunk volt.


Még több egészséges cikk:

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?