Ezt edd és idd, ha sokat ülsz a számítógép előtt

Manapság rengetegen végeznek ülőmunkát, ráadásul a legtöbben mindezt számítógép előtt teszik. Ez rendkívül megviseli a szervezetünket, azonban (mint mindenen) ezen is segíthetünk egy kicsit a helyes táplálkozással.

A rengeteg számítógép előtt ülés igencsak megviseli a szervezetünket, különösen akkor, ha nem figyelünk oda arra, hogy eleget mozogjunk napközben, továbbá arra, milyen ételeket és italokat fogyasztunk. Különösen a szemünk sínyli meg az egész napos monitorbámulást.

Ezt edd és idd, ha sokat ülsz a számítógép előtt

Ha munkánk miatt sokat ülünk a laptop/asztali gép előtt, akkor már biztosan volt részünk a kellemetlen szemszárazságban, ami a túl hosszú ideig tartó képernyőnézés egyik leggyakoribb mellékhatása. Nem szabad elhanyagolni a problémát, hiszen hosszútávon akár krónikus szemszárasság is kialakulhat, ami rendkívül kellemetlen.

Ezenkívül előfordulhat az is, hogy gyakrabban fájdul meg a fejünk a hosszú órákon át tartó képernyőbámulás miatt. Ilyenkor ugyanis a szemünknek keményebben kell dolgoznia, mint egyébként.

Szerencsére enyhíthetjük ezeket a kellemetlen tüneteket, méghozzá sokkal könnyebben, mint gondolnánk.

Fontos a folyadékbevitel!

Az első és legfontosabb, hogy növeljük a folyadékbevitelünket!

Az első és legfontosabb, hogy növeljük a folyadékbevitelünket. Lehetőleg napi 2-3 liter vizet fogyasszunk naponta, hiszen ha a testünk hidratált, akkor a szemünk egészsége is jobban biztosított.

Az étkezésre is figyelj!

Nagyon fontos, hogy tápláló, egészséges ételeket fogyasszunk, amelyek támogatják a szem egészségét. Ilyen például a a luteint tartalmazó spenót, de a többi sötétzöld leveles zöldség is, illetve az omega-3 zsírsavban gazdag lazac. Szintén fontos, hogy időről időre megfelelő mennyiségű C- és E-vitamin is kerüljön a szervezetünke.

Forrásunk volt.


Még több egészséges cikk:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 nagyon szaftos, krémes és könnyed húsétel 1 óra alatt

A lusta, de gyakorlott szakácsoknak ma már rengeteg praktika lapul a zsebükben arra vonatkozóan, hogyan lehet finom, laktató és mutatós ebédet készíteni egy óra alatt. Mi most olyan főételeket hoztunk nektek, amelyekkel nem kell sokat bajlódni, a végén azonban garantáltan mindenki megnyalja a tíz ujját.