Szaloncukor: csillogó, édes, karácsonyi

Kókuszos szaloncukor
Édes, csillogó, karácsonyi, dísz, ajándék, desszert, dekoráció – mindez a szaloncukor. Régen csakis otthon készítették, aztán cukrászdákban, majd a nagyüzemi gyártás következett. Manapság, szerencsére, újra egyre többen nekilátnak, hogy saját ízlésük szerint alkossák meg ezt a jellegzetesen karácsonyi édességet.Majd még egy másik cikkünkben visszatérünk a szaloncukor történetére, mert nálunk különösen elterjedt és közkedvelt lett.A budapesti Vendéglátó-ipari Múzeum ma is őriz régi szaloncukor-csomagoló sztaniolpapírokat harmincféle színben, és egy „ricselő” gépet is. A ricselő pedig nem más, mint egy rojtozó gép, amellyel a szaloncukor papírját egy mozdulattal lehetett berojtozni. A régi, híres cukrászdákban az inasok tiszte volt ezt a gépet működtetni, de gép nélkül is fel tudjuk „öltöztetni” az otthon készített szaloncukrokat.
Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek