Szabad egy finom omlettet?

Unod a rántottát? Lepd meg magad és családod hétvégén reggelire egy isteni omlettel! Hajtogasd te is a tojást, útmutató következik, lépésről lépésre.

Az omlettel garantáltan jól indul a nap, és ha még meg is töltjük valamivel, biztosan nem éhezünk meg egyhamar a strandon.

Tudnivalók

  • Egy főre 3 tojással számoljunk és minden adagot külön készítsünk.
  • Villával verjük fel a tojásokat, kevés vizet (1-2 evőkanálnyi víz 3 tojáshoz) is adhatunk hozzá, ez hozzásegít a habos állag eléréséhez. Nem kell hosszan habosítani, 10-12 másodperc alatt épp elegendő levegőt juttatunk bele.
  • Közepes lángon süssük a tojáslepényt. A hirtelen magas hő hatására megkeményedik az egész, és oda a könnyű habosság.
  • Mindig előmelegített tányéron tálaljuk.

Zöldséges omlett készítése lépésről lépésre >>

{ GALÉRIA = title:Z%C3%B6ld%C3%A9sges%20omlett%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 0,1,2,3,4,5,6,7 }

A zöldséges omlett receptjét itt mentheted el >>

Töltsd meg és ízesítsd!

A lágy tojáslepény bármiféle töltelék és fűszerezés nélkül is fenséges, ám érdemes a különféle variációkkal próbálkozni, így biztosan nem unjuk meg.

  • A tojásokat ízesíthetjük apróra vágott zöldfűszerekkel: oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel, snidlinggel stb.
  • A töltelékek számának pedig csak a fantáziánk és a piac vagy a kertünk szezonális kínálata szabhat határt. Kerülhetnek az omlett belsejébe apróra vágott zöldségek (padlizsán, cukkini, paprika, paradicsom, spenót, sóska stb.), különféle gombák, de gazdagabb finomságok is (kolbász, szalonna) a férfiak nagy örömére, és a reszelt sajtról se feledkezzünk meg.

Még több omlettreceptért kattints ide! >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?