Sült kukorica a mikróból? Igen, lehetséges, és imádni fogod

A nyár kötelező étke a kukorica, de arra gondoltál-e már, hogy akár mikróban is elkészítheted, ha a körülmények úgy hozzák? Nem? Akkor eljött az ideje, hogy kipróbáld!

A mikróban meglepően sokféle ételt el lehet készíteni, így például tojásrántottát és akár kukoricát is süthetsz benne! Igen, emellett, hogy gyorsan meghámozhatod benne, akár meg is sütheted a mikróban a kukoricát. Biztosan nem jutott még eszedbe, pedig ennek is megvan a maga technikája.

Sült kukorica a mikróból? Igen, lehetséges, és imádni fogod

Így készíts kukoricát mikróban a csuhájával

Tedd a kukoricát a mikróba 3 percre. Ha több csöved van, akkor maximum négyet tegyél be egyszerre a mikróba és 4 percig süsd őket. Ha úgy látod, ennyi idő nem volt elég, még további 30 másodpercre hagyd bent őket.

Ezután vedd ki a kukoricát, és tedd félre hűlni. Távolítsd el a csuháját és már falatozhatsz is.

Így készíts kukoricát mikróban a csuhája nélkül

Nedvesíts be egy papírtörlőt és csavard ki. Tekerd be a kukoricát a nedves papírtörlőbe (az eltávolított levelek leutánzásához), mielőtt a mikrohullámú sütőbe tennéd. Ismételd meg ezt a lépést minden csővel, mivel ez segít a sok nedvességet megtartani főzés közben.

Magas fokozatra állítsd a mikrót 3 percre, ha pedig négy csővel vágsz neki a műveletnek, akkor emeld meg az időt 6 percre. Ha szükség van rá, tegyél még rá 30 másodpercet. Ha a kukorica kész, vedd ki, hagyd kihűlni, majd jöhet rá a vaj, a fűszerek ízlés szerint.

Forrásunk volt

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


A kukorica mindenbe IS jó!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek