Gyors kukoricahántás mikróval

Egy kukoricacső megpucolása nem a legegyszerűbb feladat, a végén az egész konyha tele lesz kukoricahajjal, amelyből marad a csőre tapadva is. Most itt egy szuper megoldás!

Zavar, hogy hosszú perceket kell bíbelődnöd a kukoricahántással, ha egy finom friss főtt csöves kukoricára vágysz? Idegesít, hogy még úgyis marad kukoricahaj, amely majd később beakad a fogaid közé? Most itt a megoldás, és nincs másra szükséged csak egy mikrohullámú sütőre.

Ahogy a lenti felvételen is látszik, a kukoricát pusztán be kell tenned három percre a magasra kapcsolt mikróba, majd levágnod az alsó végét, picit megrázogatnod, az ínycsiklandó, tejes kukoricacső pedig kicsúszik a héjából. Ezután már csak meg kell főznöd. Garantáltan hajmentes megoldás! (Jaj és ha egyszerre több csövet szeretnél mikrózni, csak növeld az időtartamot, két kukorica esetén például háromról hat percre.)

(via Huffington Post)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!