Sült krumpliból főztünk krémes levest, lelepleztük a tökéletes sült kacsacomb titkát

A múlt héten sem unatkoztunk, hiszen megtöltöttük a medvehagyma leveleit szuper finomságokkal, megkérdeztük a profi séfeket, hogyan használják fel az epret, és körbejártuk Szlovéniát, ahol felfedeztük a helyi gasztronómiát.

  1. Az eper és a csili legjobb barátok lesznek – Így használják az epret a profi séfek
    1.

    Az eper és a csili legjobb barátok lesznek – Így használják az epret a profi séfek

    A bogyós gyümölcsök hosszú szezonja az eperrel indul, és májusban már megjelennek a korai fajtái a piacokon, úgyhogy most profikat kérdeztünk arról, mit készítenek az első eprekből, milyen fogások azok, amiket a legjobban vártak.

  2. A hummusz, ami sosem látott csicseriborsót, de céklát annál inkább
    2.

    A hummusz, ami sosem látott csicseriborsót, de céklát annál inkább

    Semmi sem eredeti, semmi sem az, aminek látszik, mégis nagyszerűek párosításban, ilyen ha a céklahummusz egy olasz lepénykenyérrel kerül egy tálcára, felhasználási módokat is mutatunk hozzá!

  3. Tarhonyából krémes rizottó? Igen! – Kecskesajt és medvehagyma repít az egekbe 30 perc alatt
    3.

    Tarhonyából krémes rizottó? Igen! – Kecskesajt és medvehagyma repít az egekbe 30 perc alatt

    Ha már unod a rizses rizottót (tudjuk, nehéz megunni), íme a tavasz egyik legszebb, legízletesebb és legkülönlegesebb receptje, ahol a kecskesajt és a medvehagyma mellett a tarhonya kapja a főszerepet!

  4. A céklalekvár nemcsak a kenyeredet teszi színesebbé, de a napodat is – nézd meg új TikTok-videónkat!
    4.

    A céklalekvár nemcsak a kenyeredet teszi színesebbé, de a napodat is – nézd meg új TikTok-videónkat!

    Rengeteg mindent lehet készíteni céklából, többek között lekvárt, mely remekül feldobja majd a reggeli pirítósodat. Legújabb TikTok-videónkból azt is megtudhatod, hogyan készül!

  5. Így lesz tökéletes a sült kacsacomb a profi séf szerint
    5.

    Így lesz tökéletes a sült kacsacomb a profi séf szerint

    A ropogós bőrű, szaftos, omlós kacsacomb nem álom, csak meg kell találni hozzá a megfelelő sütési technológiát és hőfokot. Sóoldat, konfitálás, lassú sütés – melyik módszert válasszuk, hogy biztosan sikerüljön otthon is?

  6. Így főzz sült krumpliból krémes levest – medvehagymapesztóval selymesítsd
    6.

    Így főzz sült krumpliból krémes levest – medvehagymapesztóval selymesítsd

    Ha úgy érzed, nem adtál még meg mindent a medvehagymának, amit az idei szezonban megérdemelt volna, akkor ez a leves lesz a megoldás: ezúttal burgonyakrémleves tetejére került pesztó formájában, kis mustárral megtoldva, a dolog pikantériája pedig, hogy a krumplikat mindenek előtt megsütöttük!

  7. Így készíts mennyei fahéjas müzlit kenyérből 5 perc alatt – Lesd meg új TikTok-videónkat!
    7.

    Így készíts mennyei fahéjas müzlit kenyérből 5 perc alatt – Lesd meg új TikTok-videónkat!

    Gyors, finom és remek napindító – Ettől az ötperces fahéjas müzlitől megáll az eszed!

  8. A töltött medvehagyma olyan, mint a török szőlőlevél, csak jobb
    8.

    A töltött medvehagyma olyan, mint a török szőlőlevél, csak jobb

    Van pár hét a tavasz közepén, amikor szinte minden a medvehagymáról szól. Ez az időszak pedig még mindig tart egy kicsit, tehát jöjjön most egy kissé szokatlan, de mégis nagyon ízletes recept: a töltött medvehagyma.

  9. 4 országot kóstolhatsz végig útlevél nélkül, ha Szlovéniába utazol
    9.

    4 országot kóstolhatsz végig útlevél nélkül, ha Szlovéniába utazol

    Viszonylag szerencsés ország vagyunk, legalábbis abból a szempontból biztosan, hogy ilyen sok szomszédunk van, akiknek kultúráját, gasztronómiáját és városait karnyújtásnyira tudhatjuk magunktól. Persze ez egyben azt is jelenti, hogy nem mindig tudjuk, merre induljunk. A bőség zavarát most segítek feloldani, és mutatom a kiszemelt célt: irány délnyugat, irány Szlovénia!

  10. Ezért kell szódabikarbóna az igazán finom paradicsomlevesbe
    10.

    Ezért kell szódabikarbóna az igazán finom paradicsomlevesbe

    A paradicsomleves tökéletesítésében sokan sok különböző alapanyagra esküszünk. Ezek igen különbözőek lehetnek, és elég valószínű, hogy a szódabikarbóna nem szerepel közöttük. Pedig ott a helye.

Címlapról ajánljuk