Ezért ne egyél csokit, ha stresszes vagy

Ha kicsit idegesebb vagy, akkor bekapsz egy kis csokit? Ezzel könnyedén ördögi körben találhatod magadat.

Sokan egy stresszes időszakban a kalóriadús ételekhez nyúlnak, azonban ez olyan változásokat hoz létre az agyban, amelyek még több evésre ösztönöznek – számol be sydney-i tudósok legújabb eredményeiről a Science Daily.

Ezért ne egyél csokit, ha stresszes vagy

Eredményeink az mutatják, hogy a stressz felülírhatja azt a természetes agyi választ, amely csökkenti az evés okozta örömöt, vagyis az agy ilyenkor folyamatosan jutalmazza az evést

– mondja Herbert Herzog, a kutatás vezetője.

A kutatók kimutatták, hogy a krónikus stresszt nem érdemes a magas kalóriatartalmú ételekkel kombinálni, ugyanis ez egyre több ételfogyasztásra sarkalja a testet, továbbá fokozza az édesség iránti vágyat, ez a metódus pedig elhízáshoz vezethet.

A szakértők éppen ezért azt javasolják, hogy a stresszes időszakokban is figyelj oda az egészséges étkezésre.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.