Sokan egy stresszes időszakban a kalóriadús ételekhez nyúlnak, azonban ez olyan változásokat hoz létre az agyban, amelyek még több evésre ösztönöznek – számol be sydney-i tudósok legújabb eredményeiről a Science Daily.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/0p/uF/9OwFo0yiJ9HgHuv6MLfbe34EXcbo5MztzKi57QNU.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=601deda6a6747f959e19287d5ded3b5c)
Eredményeink az mutatják, hogy a stressz felülírhatja azt a természetes agyi választ, amely csökkenti az evés okozta örömöt, vagyis az agy ilyenkor folyamatosan jutalmazza az evést
– mondja Herbert Herzog, a kutatás vezetője.
A kutatók kimutatták, hogy a krónikus stresszt nem érdemes a magas kalóriatartalmú ételekkel kombinálni, ugyanis ez egyre több ételfogyasztásra sarkalja a testet, továbbá fokozza az édesség iránti vágyat, ez a metódus pedig elhízáshoz vezethet.
A szakértők éppen ezért azt javasolják, hogy a stresszes időszakokban is figyelj oda az egészséges étkezésre.
Ezek a cikkek is érdekelhetnek: