Már most tudni, mikor lesz a legolcsóbb a spárga

Már kapható a spárga, azonban egyelőre igen borsos az ára.

Idén 3 héttel előbb indult a spárgaszezon, mint ahogyan azt megszokhattuk. A tavasz szuperzöldsége, mely tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, drágább, mint tavaly volt.

Már most tudni, mikor lesz a legolcsóbb a spárga

Nézzük, mennyiért juthatunk hozzá, és mikor szerezhetjük be a legolcsóbban!

Hagyományosan a spárga szedési ideje május-június. Tavaly nagyon hűvös volt, így akkor 3 héttel később lehetett csak elkezdeni, idén viszont egy hónappal előrébb vagyunk. És valószínűleg június elején vége is lesz a szezonnak

– mondta Bódi Andrea spárgatermelő.

Idén magasról indult a spárga ára, jelenleg 2500 forintért találjuk meg a boltok polcain csomagját. A szakértő úgy gondolja, a legolcsóbban a szezon végén juthatunk hozzá, amikor is 1000-1500 forint körül mozog majd az ára.

Igazából kalória alig van benne. Ásványi anyagokkal, vitaminokkal van tele. Minden van benne, ami kell a szervezetnek. Nagyon jó vértisztító, vízhajtó hatású. Van benne folsav a kismamáknak, illetve K-vitaminban is gazdag

– magyarázta Bódi Andrea.

Bár kevesen tudják, de Magyarország igazi spárganagyhatalom, évente 5600-6700 tonnát szüretelnek. A termés 95 százaléka azonban külföldre megy, mert Magyarországon nem elég kelendő.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

További cikkek