Imádják a kávézót, ahol tilos beszélgetni

Van egy kávézó, ahol nem kell rettegni a hangzavartól, ugyanis még rendelésnél sem lehet megszólalni.

Egy kávézó általában nem éppen a legcsendesebb hely, valljuk be. A vendégek és a felszolgálók is beszélgetnek, és sokszor valamilyen halk zene is szól, így egyáltalán nem mondható a nyugalom szigetének. Bár vannak, akik éppen ezt szeretik, akadnak olyanok is, akik szívesebben szürcsölgetnék teljes csendben a kávéjukat. Pont nekik való a Japánban található Shojo nevezetű vendéglátóhely.

Itt tényleg minden a csendről szól, hiszen nem szól semmi a rádióból, nem beszélgethetnek egymással a vendégek, de még a rendelést is hang nélkül kell leadni úgy, hogy rá kell mutatni a menüben a rendelni kívánt tételre. Ebben a kávézóban tehát tényleg csak a kávé vagy a tea készülésének hangját hallhatjuk.

Egyébként a kávézóban csak siketek és nagyothallók dolgoznak, ezzel a gesztussal pedig az ő világuk egy apró szeletét is megismerhetik a vendégek, megtapasztalva, milyen hangok nélkül élni.

A vezetőség váltig állítja, hogy azáltal, hogy nem beszélgetnek a vendégek, az ételek-italok ízét is sokkal intenzívebben érzik.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Címlapról ajánljuk

További cikkek