Sós rágcsák 200 kcal alatt

Ha választanom kell aközött, hogy édes vagy sós legyen a nasi, akkor nálam egyértelműen a sós a nyerő. Nézzük, mire jutunk 200 kalória alatt!

A sós rágcsálnivalókat én gyakorlatilag minden formában szeretem. Leginkább, ha házi, a boltiak gyakran túl szárazak és egyenízűek. Szeretem, ha sajtos, ha magos, ha fűszeres, ha roppanós, ha puha - szóval nem vagyok válogatós. Ráadásul nagyrészük semmi extra tudást vagy alapanyagot nem igényel. Sokáig eltarthatóak, jól szállíthatóak, bevethetők hétköznap uzsonnára, összejövetelekre, vendégváró falatkának és strandkajának.

Készíthetjük őket teljes kiőrlésű búza-, zab- vagy rozslisztből, szórhatunk rájuk alacsony zsírtartalmú sajtot vagy éppen értékes zsírsavakban gazdag lenmagot. Gyakorlatilag bármivel fűszerezhetjük, az én kedvenceim a rozmaring, az aszalt paradicsom és az oregano.

Kiválogattam nektek most 7 db, adagonként kevesebb, mint 200 kcal energia- és kevesebb, mint 25 g szénhidráttartalmú sós rágcsálnivalót, vessétek be őket a következő kertipartin!

(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidráttartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

Legújabb receptek

Mézeskalácscsigák

Mindenki imádja a mézeskalácsot, ezt a szuper fűszeres tésztát azonban akár csigaformában is elkészíthetjük. Így tettünk most mi is, és fűszeres vajkrémmel megkent édes tekercseket ...

Hókifli lekvárral töltve

Porcukorba csomagolva várja az édességre éhes szájakat ez a hókifli. Az omlós linzertésztából készült finomság hosszú ideig eltartható, így még jóval az ünnepi készülődés ...

Cukormentes, ünnepi panna cotta

Ha nincs sok időtök elkészíteni az ünnepi desszertet, akkor ez az elegáns panna cotta a megmentésetekre siet! Alig 10 perc aktív munka van vele, a végeredmény azonban egy letisztult, finom, ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...