Hamarosan olyan eszközökkel ehetünk, melyek só nélkül sóznak

Ezzel megúszhatjuk, hogy túl sok sót vigyünk a szervezetünkbe, így megőrizve az egészségünket.

Bár tény, hogy a elengedhetetlen a konyhánkban, túlzott fogyasztása komoly egészségügyi problémákat okozhat, például magas vérnyomást, szívbetegségeket és szélütést. Úgy tűnik, kutatók, megtalálták a módját, hogyan lehet kikerülni a sót, mégis sósnak érezni az ételt.

Japán kutatók olyan konyhai eszközöket fejlesztettek ki, amelyek elektromosságot használnak helyett. Ezen dolgoznak már évek óta a Meiji Egyetem tudósai és a Kirin Holdings fejlesztői, akik a tervek szerint már jövőre forgalomba is hozzák a különböző evőeszközöket és kanalakat.

Áprilisban már bemutattak egy pár intelligens pálcikát, de most készen állnak, hogy újabb termékeket dobjanak piacra.

Hogyan működik?

Az eszköz nátriumionokat juttat az ételből a felhasználó szájába, hogy fokozott sós érzést keltsen. Az egyetlen probléma ezzel azonban az, hogy az evőpálcikákat a korlátozott felületük miatt a felhasználó alkarján lévő áramforráshoz kell csatlakoztatni. Szerencsére az edényeknél és kanalaknál erre már nincs szükség, így sokkal kényelmesebb.

A különböző eszközök 1,5-szer sósabb ízűvé teheti az ételeket, ami remek hír azok számára, akiknek figyelniük kell a nátriumbevitelre, de sósan szeretik a különböző fogásokat.

Forrásunk volt.


Még több só:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi péksütemény, mint a bolti

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.