Hogyan és miért lesz még jobb a paradicsom a SÓTÓL?

Nem csak ízesítésre jó a só! Ha például paradicsomhoz használod, másképp tekintesz majd ezentúl a salátáidra is - mutatjuk, miért!

és paradicsom hosszú ideje összekapcsolódnak: valaki leszokik róla, hogy csökkentse a sóbevitelét, más el se tudja képzelni plusz ízesítés nélkül a piros gerezdeket. A sónak viszont van egy olyan tulajdonsága, hogy bármilyen zöldségből segít “kioldani” a nedvességet, így nem marad más, csak a zöldség/gyümölcs karakteres, jellegzetes íze.

Mutatjuk mikor, és miért érdemes sóznod a paradicsomodat!

Salátát ezentúl csak így!

Ugye te is rendszeresen úgy jársz, hogy a salátástál alján ott lötyög a paradicsom leve, eláztatva az egész keveréket? Hogy ezt elkerüld, a felvágott paradicsomokat sózd meg, és tedd félre jó 15-20 percre, hogy ki tudják engedni a levük nagy részét - ezután mehetnek a salátába, sokkal erősebb, finomabb ízt fogsz tapasztalni.

Az ebédedhez is használd

Ha tudod, hogy piknikhez, házi, eldobozolt ebédhez fogsz nyers paradicsomot tálalni, mindenképpen számolj a fenti 15 perces szabállyal - higgy nekünk, a végeredmény kárpótol az extra erőfeszítésért.

Tedd el a kinyert levet!

A paradicsomból kinyert nedvesség isteni frissítő önmagában is - nehogy kiöntsd! Hűtsd le, és ebben a melegben szuper frissítő lesz, ha koktéloznál, Bloody Mary-be is keverheted. Felhasználhatod későbbi salátaöntetek alapjaként is, vagy ha más nem, a gazpacho, andalúz paradicsomleves kitűnő alapjaként.

Aszendvicsben utolsó pillanatban sózd

Ha van egy remek szendvicsed reggelire, akkor ne habozz megtölteni pár paradicsomszelettel, és csak az utolsó pillanatban sózd meg. A paradicsom így éppen csak kiengedi a levét, pont annyira, hogy átitassa minden harapással a szendvicsedet - isteni, szuperegyszerű trükk!

Melyik a legjobb só?

Igazából nincs erre konkrét szabály, a lényeg, hogy fél kiló paradicsomra nagyjából egy evőkanál tengeri sót számolj, kisebb adagoknál természetesen részarányosan. Próbáld ki a különböző fűszersókat, ezekből számos variációt tudsz elkészíteni akár házilag is: szárított fűszerek és só keverékéből összeállíthatod a saját, egyedi ízvilágodat.

Ezeket olvastad?

{ KEPDOBOZ = 1, 3}

{ KDKEP = 283536, kép_útvonal }{ KDKEP = 283695, kép_útvonal }
{ KDKEP = 283703, kép_útvonal }
{ KDKEP = 283558, kép_útvonal }

via Seriouseats

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

8 húsmentesen izgalmas fogás, melybe bulgur főtt

A bulgur az alternatív köretfajták közül is kiemelt szerepben tündököl: mindenki imádja, legalábbis mi ezt tapasztaljuk. Íze a tarhonya, a rizs és a tészta között billeg, irtó gyorsan elkészül, felszívódása pedig kedvezőbb és lassabb, mint gondolnánk.

Nosalty

További cikkek