Senki sem tudja, hogyan nőtt ki ez a zöldség a folyóban

Egy férfi kajakozás közben pillantotta meg a különleges jelenséget: egy árválkodó paradicsom hajtott ki a folyó menti cölöpök egyikén, ő pedig gyorsan le is fotózta. 

Nincsen egyértelmű magyarázat arra, miként nőtt egy paradicsom aBrooklyn híd szomszédságában. A magányosan, a folyóban álló egyik facölöpön növekedőparadicsomfelfedezője egy arra evező kajakos volt, aki hirtelen nem is hitt a szemének, amikor megpillantotta a zöldséget a váratlan helyen - írja a The New Yorker.

Matthew Frey azt nyilatkozta, többször előfordult már, hogy észrevett a folyó ezen szakaszán feltűnő növényeket, de ehhez hasonlóval korábban még nem találkozott. "Az ilyen dolgok egyszerűen csak boldoggá tesznek."- nyilatkozta.

Gyomnövények és más zöldek olykor megjelennek az East River ezen szakaszán, de a paradicsomnak hiába van szezonja, ezen a helyen több, mint meglepő.

Zhangjun Fei, aki növénygenetikus, mindössze találgatni tud, hogy került oda ebben a formában a zöldség, de azt elmondta, a paradicsom híresen jól alkalmazkodik a különböző időjárási viszonyokhoz. Sivatagban, sós talajban is képes megélni, ha pedig kellő nedvességgel találkozik, - mint vélhetőleg ebben az esetben történt - könnyen kicsírázhat. "Kis idővel és energiával szinte bárki termeszthet paradicsomot."- mutatott rá a Cornell Egyetem professzora,Jim Giovannoni is.

Egy helyi férfi, az 52 éves férfi Tyrome Tripoli viszont elképzelhető, hogy megfejtette a rejtélyt. Szerinte ugyanis egy madár ürüléke által kerülhetett oda a paradicsommag, aki előtte megeszegette azt. Egy korábbi élményére alapozta a feltevést, amikor a háza oldala mentén hajtottak ki a palánták, pedig ő sosem ültetett oda paradicsomokat, akkor a galambokra gyanakodott.

A professzor szerint is a "madár a legjobb tét" amivel magyarázható mindez, bár arra még mindig nem ad arra magyarázatot, hogyan keletkezett az a kis mélyedés, amiben kihajthatott a növény.

via GIPHY

„A Brooklyn Bridge Park tele van meglepetésekkel.” - írta Sarah Krauss, a park személyzeti vezetője egy e-mailben. Míg egyes dolgok gondos tervezés eredményei, addig másokat a természet produkál. A mostanit egy "kedves balesetként" értékelte.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Mikor ébreszt fel a kávé, és mikor a matcha?

Óriás népszerűségnek örvend az utóbbi években a matcha, egyre többen választják a zöld, krémes koffeines italt kávé helyett/mellett. Na de vajon mikor érdemes az egyiket, és mikor a másikat innunk? Melyik mikor a leghatékonyabb élénkítő hatását tekintve?

Nosalty

További cikkek