12 házi készítésű savanyúság a koviubi előtti szezonra

Nem csak a cékla, a csalamádé meg a kovászos uborka létezik, ha savanyúságról van szó: ilyenkor is fermentálhatunk, a gyomrunk és a pénztárcánk is örülni fog neki!

Házi savanyúságot készíteni remek móka, és különleges élményt ígér, amellett, hogy a fermentálás, savanyítás irtó egészséges tartósítóeljárás. Spárga, káposzta, gomba, paradicsom, répa, lilahagyma és készülhet, télen-nyáron finom a házi savanyúság!

  1. 1.

    Fermentált rókagomba

  2. 2.

    Vietnami savanyított jégcsapretek és répa – Do Chua

  3. 3.

    Fermentált spárga

  4. 4.

    Gyors maradékmentő savanyúság

  5. 5.

    Savanyított zöldparadicsom

  6. 6.

    Csalamádé télire

  7. 7.

    Mangós kimchi

  8. 8.

    Senmaizuke (Japán pácolt vajrépa)

  9. 9.

    Mézes–fehérborecetes sárgarépa

  10. 10.

    Ecetes lila hagyma

  11. 11.

    Fokhagymás-csilis savanyú cukkini olajban

  12. 12.

    Svéd uborkasaláta, azaz pressgurka

Még több házi savanyúság itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Címlapról ajánljuk

További cikkek