Megmutatjuk, hogyan készíts egyszerűen húsvéti SÁRGATÚRÓT

A sárgatúró többek között a Hajdúságban és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ismert húsvéti édesség. Több néven is becézik: sárga- vagy édestúró, túrócska, illetve szláv eredetű szóval szirikk vagy szirka. Mutatjuk, milyen egyszerű elkészíteni!

A sárgatúró nyírségi-hajdúsági étel, sokaknál húsvéti hagyomány, ami templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett kap helyet. Soktojásos, ízében és állagában a túróra emlékeztető édes finomság, amelyet vaníliával teszünk még ízesebbé. Mutatjuk, hogy készül a sárgatúró!

Hozzávalók:

0,5 liter tej, 5 db tojás (annyi tojás, ahány dl tej), 2 ek cukor, 1 ek vaníliás cukor (vagy késhegynyi kikapart vaníliamag), csipet só.

Elkészítése roppant egyszerű:

A tejet a cukrokkal és a sóval felforraljuk. A tojásokat beleütjük egy tálba, és nagyon lazán villával éppen átkavarjuk. Amikor a tej felforrt, beleöntjük a tojásokat, lassú tűzőn folyamatosan kevergetve, addig főzzük, amíg a tojások túrószerűen össze nem állnak. Vászonruhába rakjuk, összekötjük, fellógatva, hagyjuk kicsöpögni a levét. Tálalásig hűtőben tároljuk

Ha úgy érzed, elkelne a videós segítség, íme:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több húsvét erre:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...