Saláták – melegen ajánljuk!

Jó pár saláta van, ami nem csak hidegen ehető. Sőt, meglepő módon számtalan fajta melegen sokkal finomabb, mégis ritkán eszünk ilyesmit – tisztelet a kivételnek.

Pedig ebben a hőségben igazán könnyű fogás lehet ebédre vagy vacsorára. Lehet húsos, sajtos, párolt vagy grillezett zöldséges illetve gyümölcsös, mindegyik isteni lehet. Ha pedig nem találnánk elég kiadósnak, ehetünk mellé például rizsköretet is.

Takarékos ebéd, és nagyon hamar elkészül. Ha megvan az alapsaláta, már csak valamilyen öntetre lesz szükség – diétázóknak és öntetelleneseknek még arra sem, csak pár csepp citromra és egy kis chilire!

  1. 1.

    Sült kelbimbó saláta

  2. 2.

    Meleg sárgarépás brokkolisaláta

  3. 3.

    Meleg quinoasaláta

  4. 4.

    Grillezett barackos spenótsaláta

  5. 5.

    Kakukkfüves grillezett hagymasaláta

  6. 6.

    Sült zöldségsaláta fetával

  7. 7.

    Kecskesajtos-céklás bébispenótsaláta

  8. 8.

    Epres spárgasaláta

  9. 9.

    Grillezett őszibarack kecskesajttal

  10. 10.

    Sült feta ruccola és cékla ágyon

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek