6 hideg időben is hívogató sajtos saláta
Az ünnepek már a nyakunkban lihegnek, töltött hús, sütemények illata száll, fahéj, szerecsendió lep el mindent körülöttünk. Szusszanjunk egy nagyot, és salátázzunk be, mielőtt nekivágunk a lakomáknak.
NosaltyAz ünnepek már a nyakunkban lihegnek, töltött hús, sütemények illata száll, fahéj, szerecsendió lep el mindent körülöttünk. Szusszanjunk egy nagyot, és salátázzunk be, mielőtt nekivágunk a lakomáknak.
NosaltySokan úgy gondolják, hogy a tejtermékeket minden körülmények között hűtőben kell tárolni, pedig ez nem teljesen így van. Főleg a friss mozzarella esetében.
NosaltyNyúlós, olvadt mozzarella viszi a prímet azokban a csábító receptekben, amiket most összegyűjtöttünk neked. Vigyázz, mert elolvadsz tőlük!
NosaltyA sajt, amilyen egyszerű alapanyagnak tűnik, olyan sokszínűen használható a konyhában. Most azok a különböző fajták következnek listázva, amelyeket mindig érdemes otthon tartani.
Lakos BenedekA szendvics akkor jó, ha rendesen meg van pakolva, az alábbi focaccia pedig élen jár ebben. Akár egy laktatató nyári ebéd is válhat belőle, biztosan nem maradunk utána éhesek.
NosaltyCsupán három hozzávaló szükséges az ízletes házi mozzarella sajthoz: nyers tej, ecet és só. Ráadásul percek alatt elkészíthető, és hihetetlenül finom is.
Simon GáborMindkettő, sajt, fehér, nagy gömbszerű formával. Első pillantásra egyformának tűnnek, pedig a mozzarella és a burrata között vannak különbségek!
Szász NóriA puha sajtok reszelése olyan kihívás, amibe sokszor inkább nem is vág bele az ember. Ezzel a trükkel azonban pofonegyszerűen megbirkózhatsz ezzel a feladattal.
Szász NóriA tésztát sok izgalmas formában élvezzük, van, amikor szószba forgatjuk, van, amikor egybesütjük, vagy salátát készítünk belőle. Az egyik legizgalmasabb módszert viszont valószínűleg eddig hanyagoltuk: rántsuk ki hát a tésztát!
NosaltyImádjuk a különböző sajtokat: nyersen, de még inkább sütve, amikor olvadnak, nyúlnak és sokkal dekadensebbek. De mikor melyik gurigáért nyúljunk? A válasz egyáltalán nem mindegy.
Lakos BenedekA fantasztikus mozzarellát nem véletlenül tesszük szendvicsekbe, salátákba és pizzára, nem véletlenül rántjuk ki vagy keverjük a tésztánkhoz: egyszerűen utánozhatatlan, ténylegesen a sajtok koronázatlan királya.
NosaltyA rántott sajtot mindenki szereti, ez az az igazi komfortkaja, amit kicsik és nagyok is imádnak, akár húsz perc alatt elkészül, ráadásul még laktató is. Persze, mint minden ételt, ezt is lehet még fokozni: mozzarellával és pankomorzsával a rántott sajt fogalma egyenesen újjászületik!
Hering AndrásKi ne szeretné az olasz ízeket? Egy borzasztóan egyszerű ízfokozó ötlettel a következő szintre emelheted a déli ország ételeit. Tegyél el mozzarellát olajban!
Lakos BenedekMéltó fogások az adventi időszakra: klasszikus, laktató levessel és csirkepaprikással, valamint házi szaloncukorral készülődünk.
NosaltyA belsőségek világa nem mindenkinek jön be – és ez teljesen rendben van. De ha te azok közé tartozol, akik rajonganak értük, akkor ez a kvíz gyerekjáték lesz. Képfelismerős kvíz következik!
NosaltyNem minden friss élelmiszer jobb automatikusan, mint a fagyasztott változat. Különösen a szezonon kívüli zöldségek és gyümölcsök esetén a fagyasztott opció lehet egészségesebb, olcsóbb és praktikusabb választás.
Nosalty50 év felett fokozatosan csökken az anyagcsere gyorsasága, amit először a hasnyálmirigyünk érez meg. Fontos, hogy egészségünk megőrzése érdekében átgondoljuk táplálkozásunkat, és körbenézzünk a hűtőnkben. Íme, 4 olyan tiltólistás élelmiszer, ami árt a hasnyálmirigynek!
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
A vasaló talpa az egyik olyan felület a lakásban, amit nem sűrűn takarítunk, és akkor finoman fogalmaztunk. Pedig nem ártana! Otthon Tippünk ma ebben segít.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...