Több okból is rovarevésre biztatnak minket az európai szakemberek

A rovarevést népszerűsíti az Európai Bizottság az európai lakosság körében, ráadásul az Unióban három új rovart is fogyasztásra alkalmasnak ítéltek. De vajon miért jó ez nekünk?

A rovarevést népszerűsíti az Európai Bizottság, miután az Unió országaiban három új fajt is emberi fogyasztásra alkalmasnak ítéltek. A házi tücsök, a sárga lisztkukac és a keleti vándorsáska lett jóváhagyva új élelmiszerként, velük pedig tovább bővülnek a rovarevés lehetőségei. Ám készen állnak-e erre az emberek?

Rovarevésre biztatnak mindenkit az európai szakemberek

Több rovart a tányérra!

A Twitteren közzétett bejegyzésében fejezte ki az Európai Bizottság azon véleményét, miszerint az európai embereknek is be kéne illesztenie a rovarokat az étrendjébe.

Te döntöd el, hogy megeszed-e vagy sem! A rovarok alternatív fehérjeforrásként való felhasználása nem új keletű, és a világ számos részén rendszeresen esznek rovarokat. Próbáljuk meg?

– olvasható a bejegyzésben, amely pár nappal ezelőtt jelent meg a közösségi oldalon.

Egészséges, biztonságos, bolygóvédő

A Bizottság véleménye szerint egyes rovarok (például a három újonnan elfogadott faj) fogyasztása biztonságos, egészséges és környezetkímélő is egyben. A rovarok zsírban, fehérjében, vitaminokban, rostokban és ásványi anyagokban gazdag élelmiszerforrások, amelyek alternatívát jelenthetnek a tradicionális étrenddel szemben.

Az entoveganizmus (azaz a rovarokon és bogarakon alapuló étrend) a világ több részén is elterjedt, nagy hagyománya van bizonyos országokban. Európában azonban csak most kezd el elterjedni a furcsa, de izgalmas étkezési mód.

A rovarfogyasztás legnagyobb előnye mégis a Föld védelme, hiszen minimális vízfelhasználással és metánkibocsátással, nagyon rövid idő alatt megy végbe a tenyésztésük.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...