A rost, mely segítheti a fogyásod, és a banánban is megtalálható

Akár táplálékkiegészítőként is szedheted, de rengeteg olyan étel van, amiben megtalálható.

A fogyókúrázókat ma már rengeteg étrendkiegészítő támogatja, azonban egy kutatás szerint van egy rost, mely megnégyszerezheti a fogyást, ez pedig nem más, mint az inulin – a vizsgálatok során kimutatták, hogy ezen táplálákiegészítő szedése után a résztvevők a testsúlyuk 2,3 százalékát veszítették el, míg a kontrollcsoportban ez a szám csupán 0,6 százalék volt.

A rost, mely segítheti a fogyásodat és a banánban is megtalálható

Az inulin egy olyan rost, amely természetes módon számos élelmiszerben, többek között a póréhagymában, búzában, banánban és a spárgában is megtalálható.

Az inulin egy természetes rost, mely jelentősen csökkenti az étvágyat, alacsony kalóriatartalmú, és rengeteg rost van benne, mellyel javítja az emésztést.

A vizsgálatban 44 túlsúlyos ember vett részt, akiket 18 héten át kísértek figyelemmel. Az egyik csoport napi 30 g inulint kapott, míg a másik csoport placebót. Az első kilenc hét során ugyanannyit fogytak mindkét csoport tagjai, ezt követően azonban az inulint szedők testsúlycsökkenése megugrott: amíg az inulint szedők 2,3 százalékos fogyást értek el, addig a kontrollcsoport mindössze 0,6 százalékos fogyással büszkélkedhetett.

Az inulint szedő alanyok szignifikánsan kevesebbet ettek (nagyjából 270 kcal-val kevesebbet), és a 18 hetes látogatáskor sem következett be visszaesés a táplálékfelvételben, annak ellenére, hogy az inulinos csoportban összesen 7%-os súlycsökkenés következett be, ami arra utal, hogy az inulin súlyszabályozásra gyakorolt hatása az étvágy modulációján keresztül közvetített

– írják a szerzők.

Forrásunk volt.


Még többet a fogyásról:

Címlapról ajánljuk

További cikkek