3 ok, amiért használj egy kis almaecetet a rizsfőzéshez

Mai Napi Tippünk három az egyben, mert három okot is mondunk, miért főzd ezentúl a rizst egy kis almaecettel.

A rizsfőzés igazi tudomány, legalábbis, ha szeretnénk jól csinálni. Sok háztartásban hetente többször előkerülő alapanyag a rizs, amit szerencsére nagyon sokféleképpen felhasználhatunk. Most elmondjuk, miért érdemes a rizst egy kis almaecettel megfőzni. Ne aggódj, az ecet aromáját kicsit sem fogod érezni a végeredményen!

Főtt rizs
3 ok, amiért használj egy kis ecetet a rizsfőzéshez

Az almaecet fő hatóanyaga az ecetsav, aminek nemcsak jellegzetes savas íze van, hanem antimikrobiális, antioxidáns és anyagcsere-javító hatása is, melyek az általános egészség szempontjából is fontos tényezők.

A rizsfőzés során a legtöbben azzal küzdenek, hogy a szemek összeragadnak a keményítő miatt, és egy ragacsos massza lesz a rizsből.

Kattints a képre, és nézd meg a galériában, miért érdemes egy kis almaecettel főzni a rizst!

Főzés előtt érdemes a rizst leöblíteni, hogy a keményítő egy részétől megszabadítsuk, majd minden csésze rizshez 1-2 evőkanál almaecetet adni. Lehetőleg alacsony lángon, fedő alatt főzzük készre.

Receptajánló:

Forrásunk volt.


Ezeket a konyhai tanácsokat is érdemes megfogadni:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...