3 ok, amiért használj egy kis almaecetet a rizsfőzéshez

Mai Napi Tippünk három az egyben, mert három okot is mondunk, miért főzd ezentúl a rizst egy kis almaecettel.

A rizsfőzés igazi tudomány, legalábbis, ha szeretnénk jól csinálni. Sok háztartásban hetente többször előkerülő alapanyag a rizs, amit szerencsére nagyon sokféleképpen felhasználhatunk. Most elmondjuk, miért érdemes a rizst egy kis almaecettel megfőzni. Ne aggódj, az ecet aromáját kicsit sem fogod érezni a végeredményen!

Főtt rizs
3 ok, amiért használj egy kis ecetet a rizsfőzéshez

Az almaecet fő hatóanyaga az ecetsav, aminek nemcsak jellegzetes savas íze van, hanem antimikrobiális, antioxidáns és anyagcsere-javító hatása is, melyek az általános egészség szempontjából is fontos tényezők.

A rizsfőzés során a legtöbben azzal küzdenek, hogy a szemek összeragadnak a keményítő miatt, és egy ragacsos massza lesz a rizsből.

Kattints a képre, és nézd meg a galériában, miért érdemes egy kis almaecettel főzni a rizst!

Főzés előtt érdemes a rizst leöblíteni, hogy a keményítő egy részétől megszabadítsuk, majd minden csésze rizshez 1-2 evőkanál almaecetet adni. Lehetőleg alacsony lángon, fedő alatt főzzük készre.

Receptajánló:

Forrásunk volt.


Ezeket a konyhai tanácsokat is érdemes megfogadni:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek