A rizsfőzés igazi tudomány, legalábbis, ha szeretnénk jól csinálni. Sok háztartásban hetente többször előkerülő alapanyag a rizs, amit szerencsére nagyon sokféleképpen felhasználhatunk. Most elmondjuk, miért érdemes a rizst egy kis almaecettel megfőzni. Ne aggódj, az ecet aromáját kicsit sem fogod érezni a végeredményen!
Az almaecet fő hatóanyaga az ecetsav, aminek nemcsak jellegzetes savas íze van, hanem antimikrobiális, antioxidáns és anyagcsere-javító hatása is, melyek az általános egészség szempontjából is fontos tényezők.
A rizsfőzés során a legtöbben azzal küzdenek, hogy a szemek összeragadnak a keményítő miatt, és egy ragacsos massza lesz a rizsből.
Kattints a képre, és nézd meg a galériában, miért érdemes egy kis almaecettel főzni a rizst!
Főzés előtt érdemes a rizst leöblíteni, hogy a keményítő egy részétől megszabadítsuk, majd minden csésze rizshez 1-2 evőkanál almaecetet adni. Lehetőleg alacsony lángon, fedő alatt főzzük készre.
Receptajánló:
Ezeket a konyhai tanácsokat is érdemes megfogadni: