Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Retro karácsonyi tévéreklámok – Így hangolódtunk az ünnepekre a '80-as években

A fogyasztói társadalom eljövetelének küszöbén a Sugár, a Skála, a Corvin és a Centrum áruházak igyekeztek minél csábítóbb reklámokkal előrukkolni az ünnepi időszakban.

A Magyar Népköztársaság utolsó éveiben már nem csak a termelés és a 120 százalék körül forgott az élet. A karácsonyi bevásárlások alkalmával a pénzünk egy részét már akkor is nagy áruházakban költöttük el, Skála Kópés szatyrokkal egyensúlyozva a mozgólépcsőkön.

A Skála anno a Dolly Roll dallamaival is hirdette magát, aminek köszönhetően „minden eddiginél több ajándék jutott a karácsonyfák alá”.

Társasjáték, ruha, cipő, parfüm – mindenhez, ami a ’80-as években vágyunk tárgyát képezte, hozzájuthattunk a Centrumban.

Ha karácsonyi bevásárlás, akkor a Sugárba is beugrottunk:


Emlékszel a „Helló Leo!” szlogenre? A Budatej Kft. is elkészítette a fagylalt karácsonyi reklámját, amiből az is kiderül, hogy Leo jégkrémmel csábítani is lehetett:

„Kényelmes az otthona, ha Zala a bútora” – biztos, hogy sok lakásban még ma is fellelhető egy-egy masszív Zala szekrénysor, vagy a csavart mintázatú oszlopokkal díszített ágy. Tény, valóban strapabírók voltak ezek a bútorok.

Te is szeretted a Maci címkés szörpöket? A málnás szörp ízére még ma is emlékszünk. Ők sem maradtak ki a karácsonyi cukiskodásból:

Ebből a karácsonyi retro válogatásból pedig az is kiderül, hogy az ELMŰ a biztonságra és az ünnepek fényére is – szó szerint – ügyelt. A válogatás 1:21-től induló szpotjában a karácsonyfát boldogan díszítő család mellett hirtelen felbukkan egy ELMŰ-s szakember is, aki arra kéri a gondos áramfogyasztókat, hogy már napokkal a gyertyagyújtás előtt ellenőrizzék az izzókat. Hiszen mit ér a bejgli és a sok ajándék, ha egy rossz karácsonyfa izzó lecsapja a biztosítékot:

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!