Az olcsó és gyors resztelt májat vörösborral tettük zamatossá

Ha fogytán vagy a receptötleteknek, és finom, de pénztárcabarát megoldásokat keresel, a menzás emlékek pedig nem vették el a kedved örökre ettől a belsőségtől, akkor a resztelt máj lesz a legtutibb választás. Spékeld meg egy kis vörösborral, megadja neki a kellő zamatot!

A magyar konyha kedvenc belsősége a máj, hiszen megannyi változatos elkészítési módja forog a köztudatban. A legegyszerűbb és leggyorsabb formája mégis az, amikor sok hagymával összepirítjuk, köretként pedig petrezselymes krumplit készítünk mellé. Ez nem más, mint a resztelt máj. Tálaláskor a csemegeuborkát és a kovászos kenyeret se hagyjuk le az asztalról!

Ha már a menzán is szeretted, vagy éppen ellenkezőleg, csípnéd, ha egy tuti recept felülírná benned a kiskori rémemléket, akkor próbáld ki ezt: resztelt májunkat vörösborral tettük zamatossá, de még így is olcsó, gyors és egyszerű maradt!

Hozzávalók: pulykamáj, disznózsír, vöröshagyma, fokhagyma, majoranna, fűszerpaprika, só, bors, vörösbor. Pontos recept itt!

Elkészítés:

Egy serpenyőben felolvasztjuk a sertészsírt, megdinszteljük rajta a hagymát, majd a fokhagymát.

Köretajánlónk a resztelt májhoz:

A májat jól megtisztítjuk, kiinazzuk, és kb. másfél centi vastag csíkokra szeljük. A szeleteket hozzáadjuk a hagymához, és alacsony hőfokon elkezdjük pirítani.

A kifehéredett májat megszórjuk a majoránnával, a fűszerpaprikával és a borssal, majd összeforgatjuk.

Amikor a máj már eléggé átsült, nyakon ötjük a vörösborral, és hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon belőle. Ügyeljünk arra, hogy a máj megfelelően átsüljön, de még ne keményedjen meg.

Videó az elkészítéshez itt:

Levéve a tűzhelyről tányérba porciózzuk, krumplival és savanyúsággal tálaljuk.

Recept és fotók: Kristyán Fanni

A 'Resztelt pulykamáj vörösborral' teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több magyaros kedvenc itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Lencsefőzelék egyszerűen

Egyszerű, pénztárcabarát főzelékféle, ami nemcsak az újév első napján tökéletes választás, hanem bármelyik télies hétvégén. Laktató és ízletes, ráadásul gyorsan elkészül, ...

Címlapról ajánljuk

Nagy kávéfőzőteszt: úgy látszik, nem pénz kérdése, hogy jó kávéval...

Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.

Nosalty

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...