Reszelt tojás habtálcán, krumplipüré egy kis hússzafttal - ezeket kapja egy vegetáriánus anyuka a szülészeten

"Végtelenül szomorú és dühítő" élményét osztotta meg egy anyuka, aki a pécsi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika gyermekágyas osztályán töltött el néhány napot.

Egy pécsi vegetáriánus anyuka osztotta meg tavalyi élményeit a Kórházi koszt oldalán. Lívia a PTE Szülészeti Klinika gyermekágyas osztályán töltött el néhány napot. A kórházban úgy látszik, nem nagyon tudták, mit jelent a vegetáriánus szó, mivel egyik nap ebédre hússzaftos krumplipürét kapott ebédre. Ezen kívül jött a szokásos csomagolt kenyér és egy kis vaj reggelire. Az anyuka kedvence az volt, amikor reszelt tojást kapott egy félbe vágott habtálcán.

A fotó alatt rengetegen kritizálták Líviát, részben vegetáriánus életmódja, részben a kép megosztása miatt. Az anyuka a következőket válaszolta nekik:

"Kedves Hozzászólók! NEM az a gond, hogy vegetáriánus vagyok, és ezt minimálisan sem vették figyelembe (leöntötték az ételemet szafttal) hanem hogy az édesanyákat ezzel etetnék az első napokban. Azt elvárjuk az anyukától hogy szoptassanak, gyorsan gyógyuljanak, de rendes ételt nem adunk hozzá? Sajnálom, hogy nem értették meg a lényeget."

A Kórházi koszt oldalán természetesen nem mindig csak a panaszkodás megy. Szép számban jönnek a pozitív fotók is. A baj csak az, hogy a legtöbbje nem magyar kórházakból. Ez a fotó 2017 májusában készült egy német kórházban:

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?