Reszelt tojás habtálcán, krumplipüré egy kis hússzafttal - ezeket kapja egy vegetáriánus anyuka a szülészeten

"Végtelenül szomorú és dühítő" élményét osztotta meg egy anyuka, aki a pécsi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika gyermekágyas osztályán töltött el néhány napot.

Egy pécsi vegetáriánus anyuka osztotta meg tavalyi élményeit a Kórházi koszt oldalán. Lívia a PTE Szülészeti Klinika gyermekágyas osztályán töltött el néhány napot. A kórházban úgy látszik, nem nagyon tudták, mit jelent a vegetáriánus szó, mivel egyik nap ebédre hússzaftos krumplipürét kapott ebédre. Ezen kívül jött a szokásos csomagolt kenyér és egy kis vaj reggelire. Az anyuka kedvence az volt, amikor reszelt tojást kapott egy félbe vágott habtálcán.

A fotó alatt rengetegen kritizálták Líviát, részben vegetáriánus életmódja, részben a kép megosztása miatt. Az anyuka a következőket válaszolta nekik:

"Kedves Hozzászólók! NEM az a gond, hogy vegetáriánus vagyok, és ezt minimálisan sem vették figyelembe (leöntötték az ételemet szafttal) hanem hogy az édesanyákat ezzel etetnék az első napokban. Azt elvárjuk az anyukától hogy szoptassanak, gyorsan gyógyuljanak, de rendes ételt nem adunk hozzá? Sajnálom, hogy nem értették meg a lényeget."

A Kórházi koszt oldalán természetesen nem mindig csak a panaszkodás megy. Szép számban jönnek a pozitív fotók is. A baj csak az, hogy a legtöbbje nem magyar kórházakból. Ez a fotó 2017 májusában készült egy német kórházban:

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...