Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezzel etetik a magyarokat a kórházakban - lehangoló valóság a bentlakó betegek fotóin

Szorgos és vállalkozó kedvű fotósoknak - és egy igen hasznos Facebook-oldalnak hála - elénk tárulhat a nyers valóság a magyar kórházi kosztokról.

Mindig piszkálja az ember fantáziáját, mit esznek a betegek a (magyar) kórházakban – van ebben az egész témában valami kicsit (nagyon) bizarr, hihetetlen és hátborzongató. És mind tudjuk, hogy leginkább nem a magas minőség, hanem épp az ellenkezője miatt.

Hála a Kórházi koszt elnevezésű magyar Facebook-oldalnak, hozzáférhettünk pár válogatott, kórházi kajákat felvonultató fotóhoz – nincs szűrő, nincs szépítés, csak a valóságos hús-vér rettenet. A legtöbbön legalábbis. Összehasonlításképp – pár külföldön elő betegnek hála – néhány felvételen nem magyar fogások is láthatók. Hát, valljuk be, elgondolkodtató a különbség.

KATTINTSATOK a fotóra, nyílik a többi! 

Mit gondoltok, lesz ez valaha másképp nálunk?
 

...ezeket is nézd meg!

Szólj hozzá!

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gregor
Greg / Gregor Fri, 2017-06-02 19:40

Friss élményeim vannak. Az elmúlt hetet a Szegedi I-es Belklinikán töltöttem.Az étkezés minőségét nem említem a szigorú diéta miatt, de a feltételei minősíthetetlenek. A csomagolás kritikán aluli, gusztustalan. Asztal nincs. Kb. úgy ettünk mint a napszámosok a kukoricaföldön. Kézben tartott tányérokból, saját evőeszközökkel.

köleskása
köleskása Thu, 2017-06-01 08:39

Akkor nagy különbség van még mindig a kórházak között. Én az elmúlt években kétszer voltam kórházban, egyszer Nyíregyházán, egyszer Budapesten a Margit-kórházban. Nagyon ízlett, amit főztek, mindkét helyen. Kísérőként meg Pécsen voltam többször is, ott is nagyon jó kajákat adtak.

mrotto
mrotto Sun, 2017-05-28 11:20

Én pont az ellenkezőjét tapasztaltam a Szent János kórházban. Feleségem több hónapig feküdt bent, az ápolás, és az élelmezés nagyon jó volt! A nejem a legtöbbször nem ette meg, haláláig alig evett. Fájt a szívem, amikor egy-két kanál után ki kellett öntenem az ebédjét.

Koszider
koszider / Koszider Sat, 2017-05-27 22:16

Nekem két nagy bajom van ezekkel a magyar kórházi kajákkal. Először: a májkrém, a sajt, a lekvár (de valószínűleg minden egyes felhasznált alapanyag) a legalja, a választható legolcsóbb teszkógazdaságos hulladék. Telenyomva ipari zsírral, hidrogénezett olajjal, tartósítóval, a fene tudja még milyen E betűkkel. Én ezekre a "termékekre" rá se nézek a boltban, nemhogy egy beteg embernek ezt adjam. Gyalázat.
A másik a tálalás - illetve ennek a tökéletes hiánya. Odavágnak az ember elé két arató szelet ronda kenyeret, belenyomódott sajtkockával összefóliázva - egyszerűen gusztustalan. Két ujjnyi vastag kenyérhez egy körömnyi vaj meg két áporodott szelet, legócskább szalámi. Műanyag tányérban bumm, eléd, valami robbantott leves. A fasírt beleáztatva a finomfőzelékbe. Pohár, evőeszköz nuku. Ezen még az se segítene, ha az íze jó lenne, de láthatóan nem az. Miközben fejenként milliókat-százezreket fizetünk évről évre TB járulékként, egészségügyi ezért-azért. Az ingyenkonyhán ennél lényegesen gusztusosabb ételeket kínálnak a hajléktalanoknak.
És senki ne kezdje el, hogy a kórház nem hizlalda, és otthon se eszel mást. Egy frászt. Ilyen hulladékot én sose neveznék ételnek és sose főznék ilyet. Ez egyszerűen igénytelen, ótvar és felháborító eljárás.

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Fri, 2017-05-26 23:36

Én is voltam magyar kórházakban többször is. Nem dicsérem a kaját, de azért éhen halni nem lehet tőle. i Azt szokták mondani a betegeknek, hogy ez nem szálloda. Én mindent megettem, nem nyafogtam,. minden embernek más-más az ízlése. Általában azok tolják el maguk elöl a tányérokat, akik otthon még olyat se főznek. A férjem nekem is hozott be pótlást. Általában gyümölcsöt , joghurtot, kompótot.Az elég pótlásnak ha az ember lánya csak pihen. Meghízni biztos nem lehet.

marti48
Marti48 / marti48 Fri, 2017-05-26 12:24

Baleset következteben voltam a pesti baleseti korhazban - semmit nem tudtam megenni. Többször voltam (sajnos) itt (München) korhazban: meg lehet enni amit feltalalnak- de azert a tulertekeles sem realis. A legjobb a reggeli - a többi, "na ja"... Az igaz, hogy 3fele valasztek van mind a harom etkezeshez. Minden korhazban van büfe, azaz potlasi lehetöseg helyben, de felarral.

cloudberry
cloudberry Fri, 2017-05-26 10:41

Hollandiában szültem, alapbiztosítással a la carte menüt kaptam a kórházban. Itthon hihetetlen, ami van, egyhangú menü (kenyér, kis doboz margarin, 2 cm vastag, legolcsóbb, sonkának csúfolt mócsing vagy 1-2 szelet sajt), a meleg étkezéseknél pedig fel nem foghatom, miért nem bírnak legalább ehető ételeket főzni. Lehet, hogy direkt csinálják? Mert én azokból az alapanyagokból is tudnék ízletes ebédet főzni (és szerintem még sokan mások is), akár diétásan is.

iverson3
Iverson3 / iverson3 Thu, 2017-05-25 01:17

Ha adsz egy elérhetőséget szívesen átküldöm a kórházi menü lapot az East Surrey kórházból, talán még a kajákat is lefényképeztem, de a menüre konkrétan emlékszem, mert lehet Magyarországon 1-2 étteremben sincs ilyen választék! :)

Juci7
Juci7 Wed, 2017-05-24 20:08

Én éheztem a kórházban, mire hazajöttem kevesebbet nyomtam, mint mielőtt terhes lettem. Látogatási tilalom meg csak fokozta a dolgokat. És akkor legyen teje az embernek....

Római kömény
Római kömény Wed, 2017-05-24 11:18

hú de nagy kamu-reklám, a róbert károlyban szültem és pont olyat kaptam mint a bugyi istvánban, pici darab uborka, kenős sajt, ebédre csokis piskóta, cikkcakkos répa, a férjem járt át szembe a kisközértbe kajáért. az orvos elmondta, hogy egyek sok joghurtot, na azt nem adtak. és asszem 5x-i kaját fizettünk de csak 3x-i volt.