Paradicsomos tésztaszósz 1947-ből: falba rejtett receptre bukkant egy férfi

A történelem tért vissza a jelenbe, amikor egy amerikai férfi több évtizedes tésztaszószreceptet talált a házában. Elképesztő történetét az interneten osztotta meg.

A karantén alatt otthonába szorulva egy amerikai férfi történelmi tésztaszószreceptre bukkant garázsának fala mögött. Az érdekes dokumentum 1947-ből származik, és látszólag direkt azért rejtették oda, hogy a ház következő tulajdonosa megtalálja. Az internetre feltöltött történelmi tésztaszószrecept különleges bepillantást nyújt egy elmúlt világba.

Tésztaszósz a múltból: egy recept fantasztikus története

A férfi épp a garázsban dolgozott, amikor az egyik fal mögött egy „spagetti recept” feliratú borítékot talált. Az elhelyezésből arra tudott következtetni, hogy a cél a recept későbbi megtalálása volt, szinte időkapszula gyanánt hagyták a falban.

Első pillantásra látszott, hogy a papír nagyon régi, a felbontás után pedig további titkok derültek ki.

Az 1947-ben keltezett recept egyik különlegessége, hogy elképesztő mennyiségekkel dolgozik. Akár egy éttermet is el lehetne látni ennyi hozzávalóval: a szószba többek között egy gallon hagyma, öt font (majdnem 2,5 kilogramm) darált marhahús és fél bögre só kell.

Feltűnik a papíron egy név is: Bill Engleman ugyan nem egy híres séf, mégis fontosnak gondolta saját receptjét átadni más generációknak. Éppen ez az emberi kedvesség tetszett meg sokaknak az interneten, ahol a megtaláló megosztotta.

A szerző instrukciókat is megadott a tökéletes tészta elkészítéséhez.

Amellett, hogy hol érdemes a legjobb paradicsompürét megvenni, egy ősrégi telefonszám is található a papíron, arra az esetre, ha az olvasó valamit nem értene.

A megtaláló ugyan megpróbált többet kideríteni a szerzőről, azonban a régi adatok hiányossága miatt zsákutcába futott. Célja mindenesetre, hogy megtalálja a séf leszármazottait, hogy átadhassa nekik a receptet.

A generációkon átívelő főzésnek, úgy gondolom, Magyarországon is nagy hagyománya van. Sokan visszük tovább nagypapák és dédnagymamák receptjeit, ezzel megmentve őket az enyészettől.

Ha nektek is van hasonló érdekes történetetek egy régi receptről, osszátok meg velünk bátran!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Régi idők kincsei, amiket ma is használunk:

Forrásunk volt

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!