5 egészségesebb „rántás", ha kerülnéd a sima lisztes verziót

A rántás elég megosztó konyhai cselekedet, hiszen a sima fehérliszt szinte szitokszónak számít pár éve a tudatosabb, előre mutató háztartásokban. De hogy sűrítsünk helyette?

Sokan kardoskodnak manapság a rántás ellen, miszerint egy idejét múlt, rémes menzás időket idéző és gyakorlatilag felesleges konyhai művelet, mert a fehér lisztes csomós olaj elhagyásával illetve más technikákkal is szuper krémes, kellő sűrűségű ételeket rittyenthetünk, mások pedig úgy vélik, semmi vész nincs akkor, ha egy kis adag (simára kevert!) rántás landol a főzelékünkben, levesünkben, ragunkban.

Ezekbe sem került fehérliszt:

Ha te is úgy véled, hogy elhagyni menőbb, mint használni, vagy szimplán szeretnél egészségesebb, tudatosabb eljárások felé nyúlni, esetleg gluténérzékeny vagy, akkor jöjjön 5 olyan rántás, ami neked való.

Katt a képre a galériáért!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a konyhai praktikákat is fontold meg:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...