Ettől lesz igazán ropogós a rakott tésztád alja és teteje

Mit várunk el egy rakott tésztától? Például azt, hogy ízes legyen, belül szaftos, a széleken és alul-felül ezzel szemben viszont ropogós kéreggel rendelkezzen. Nézzük meg, hogyan érhetjük el ezt a kettősségében tökéletes állagot!

Amikor az ember rakott tésztát készít, nem egyszerűen egy plusz lépést végez el a sütőbe helyezéssel, nem csak a sajtot akarja megolvasztani, vagy az egész rakottast átmelegíteni. Nem, ennek a sütögetésnek kifejezett célja van, mégpedig az, hogy a rakott tésztánkat extrán ropogóssá tegyük alul-felül és mindenhol, ahol a tepsi forró vasával érintkezik. Persze ennek a fantasztikus állagnak az eléréséhez meg kell tennünk néhány dolgot: nézzük, pontosan mit.

Nézd meg galériánkban a ropogós rakott tészta titkait:

Receptek, amelyekkel gyakorolhatsz:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai tipp vár, hogy ellesd:

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili