10 fullos raguleves, ami a nap fénypontja lesz

Ha valami igazán tartalmas és laktató levesre vágysz, akkor készíts egy fullos ragulevest, ami minden földi jóval meg van pakolva.

Tapasztaltunk szerint egy igazán gazdag, ízekkel teli raguleves képes teljesen feldobni a napot. A mi kedvencünk a tárkonyos-csirkés raguleves, de a borjúraguleves és a vörösboros pulykaleves is isteni

 1. 1.

  Tárkonyos csirkeraguleves tejmentesen

 2. 2.

  Klasszikus tárkonyos csirkeraguleves

 3. 3.

  Sokzöldséges-csirkés-tésztás raguleves

 4. 4.

  Favágó leves gazdagon

 5. 5.

  Bazsalikomos-spenótos csirkeraguleves

 6. 6.

  Vörösboros pulykaleves

 7. 7.

  Gyors, zöldséges csirkeleves

 8. 8.

  Tárkonyos csirkeraguleves Gerzsenyi Flórától

 9. 9.

  Tejfölös borjúraguleves

 10. 10.

  Tárkonyos bárányraguleves

Még több raguleves itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Címlapról ajánljuk

A bodza második áldása – Így használd a bogyót, ami...

Szegényebb időkben mindig szomorú állapotba kerül az étkezés. Még akkor is, ha a legtöbb magyar háztartásnak ez maradt a „luxus” (értsd: lassan minden másról lemondtunk, a SZÉP-kártyából is előbb lesz párizsi felvágott, mint párizsi utazás), sokan nem tudnak már az alapoknál többre költeni. Lisztből, olajból és cukorból pedig ritkán sülnek ki különleges, elegáns, neadjisten ünnepi finomságok. Mit tehetünk ilyenkor? A siránkozás helyett érdemes példát venni nagyanyáinkról és az ő nagyanyáikról, akik szűkös időkben a kamrát a természet adta ingyen kincsekkel próbálták valamennyire feltölteni. Ismerjük meg ezeket, tanuljunk együtt a begyűjtésükről, pozitív hatásaikról, felhasználásukról, vigyünk valami különlegeset a konyhánkba és az életünkbe úgy, hogy közben egy fillért sem adunk ki az ízes, laktató, egészséges hozzávalókért.

Lakos Benedek

További cikkek