Pótold a D-vitamint!

{ KÉP = 300, 2, ajanlo/potold-d-vitamint }A szervezetünk legkönnyebben a napsugarak segítségével állítja elő a D-vitamint. Így a felhős, ködös téli napokon jobban oda kell figyelned, hogy D-ben gazdagabban étkezz az egészségedért! {T}

A szervezetünk legkönnyebben a napsugarak segítségével állítja elő a D-vitamint. Így a felhős, ködös téli napokon jobban oda kell figyelned, hogy D-ben gazdagabban étkezz az egészséged érdekében!

Miért fontos ez a vitamin?

A D-vitamin nem kevésbé lényeges tápanyaga az emberi szervezetnek, mint a többi vitamin vagy a nyomelemek és az ásványi anyagok. A D-vitamin elsősorban a csontokat és a fogakat erősíti, de súlyos betegségek megelőzésében is jelentős szerepet játszhat. Ha megfelelő mennyiségű vitamint kap a szervezeted, megelőzheted a rák vagy a súlyos szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Az ajánlott D3-vitaminbevitel gyermekeknek 400-1000 NE, felnőtteknek 1500-2000 NE. Mielőtt azonban vitaminkúrába fogsz, keresd fel a háziorvosodat!

Ezt edd és idd, ha lehangol a tél! >>

Ezekkel pótold a „napot"!

Hiába kémleljük az eget, a napot vastag felhők takarják... Így az éléskamránkban vagy a hűtőszekrényben kell kutatnunk a természetes vitaminforrások után. A D-vitaminban leggazdagabb élelmiszerek a máj – csirke, marha, borjú és a csukamájolaj –, a különböző halak – például az angolna, a lazac, a szardínia –, vagy a tojás.

Egészséges étel, egészséges élet >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

Az alulsült torták és piskóták 4 ismérve

Még a legegyszerűbb torta vagy piskóta is elrontható akkor, ha nem sütjük elég ideig a masszát – az átsülés helyzetét pedig kívülről bizony nem mindig tudjuk megállapítani egyértelműen. A Napi Tipp segít ebben, pontosabban az alulsült tészták felismerésében.

Lakos Benedek

További cikkek