Pótold a D-vitamint!

{ KÉP = 300, 2, ajanlo/potold-d-vitamint }A szervezetünk legkönnyebben a napsugarak segítségével állítja elő a D-vitamint. Így a felhős, ködös téli napokon jobban oda kell figyelned, hogy D-ben gazdagabban étkezz az egészségedért! {T}

A szervezetünk legkönnyebben a napsugarak segítségével állítja elő a D-vitamint. Így a felhős, ködös téli napokon jobban oda kell figyelned, hogy D-ben gazdagabban étkezz az egészséged érdekében!

Miért fontos ez a vitamin?

A D-vitamin nem kevésbé lényeges tápanyaga az emberi szervezetnek, mint a többi vitamin vagy a nyomelemek és az ásványi anyagok. A D-vitamin elsősorban a csontokat és a fogakat erősíti, de súlyos betegségek megelőzésében is jelentős szerepet játszhat. Ha megfelelő mennyiségű vitamint kap a szervezeted, megelőzheted a rák vagy a súlyos szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Az ajánlott D3-vitaminbevitel gyermekeknek 400-1000 NE, felnőtteknek 1500-2000 NE. Mielőtt azonban vitaminkúrába fogsz, keresd fel a háziorvosodat!

Ezt edd és idd, ha lehangol a tél! >>

Ezekkel pótold a „napot"!

Hiába kémleljük az eget, a napot vastag felhők takarják... Így az éléskamránkban vagy a hűtőszekrényben kell kutatnunk a természetes vitaminforrások után. A D-vitaminban leggazdagabb élelmiszerek a máj – csirke, marha, borjú és a csukamájolaj –, a különböző halak – például az angolna, a lazac, a szardínia –, vagy a tojás.

Egészséges étel, egészséges élet >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...