Egyetlen lépésre van szükséged a tökéletes pörköltszafthoz: lehet, nem is jutna eszedbe

Mindenkinek megvan a maga jól bevált receptje, legyen szó csirke-, marha- vagy éppen pacalpörköltről, de mai Napi Tippünk olyat mutat, amitől tiéd lesz a legtökéletesebb pörköltszaft, bármilyet is készítesz. Lássuk, milyen új konyhatrükköt mutat nektek mai Napi Tippünk!

A pörköltek világa igen sokszínű, hiszen ahány ember, annyiféle elkészítési módja van a magyarok egyik legkedvesebb nemzeti ételének. Most olyan trükköt mutatunk nektek, amivel lehet, hogy még sokan nem találkoztatok, de ha egyszer kipróbáljátok, biztos, hogy megmarad a családi pörköltrecept fontos lépéseként.

Marhapörkölt
Vörösboros marhapörkölt tarhonyával, recept a képre kattintva nyílik!

A pörköltek alapját általában hagyma, paradicsom és paprika szokta alkotni. Van, aki az egyikből többet, a másikből kevesebbet ad hozzá, sőt olyan is, aki például intolerancia miatt valamelyiket kihagyja. A fűszerezés is egyéni, és azt is tudjuk, hogy a lassan járj, tovább érsz mondás nagyon is igaz erre az ételre, hiszen lassú tűzön készül omlossá a hús. Na de mi kell, ahhoz, hogy a szaft is a legtökéletesebb legyen?

A trükk

Ehhez nem kell más, mint az, hogy a fűszerezett és üvegesre párolt zöldséges alapot, vagyis a hagyma, paprika és paradicsom trióját összeturmixoljuk!

Ettől válik a szaft krémessé, egyneművé, amivel a köretet is átitatja. A szaft mehet is vissza a lábasba, majd az előpirított hús is, felöntve vízzel vagy alaplével. Ezután már csak türelmesnek kell lenni, mert tényleg megéri.


További hasznos konyhai tippek várnak itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

20 mesés gasztrokönyv 2025 karácsonyára, amitől minden konyhatündér szíve megdobban

Rég nem volt már ehhez hasonló gasztrokönyvdömping, mint az idei évben, de legalább van miből válogatni karácsonyi ajándék gyanánt. A felhozatal nagyon színes, hiszen a klasszikus szakácskönyvektől kezdve a vegán, mentes recepteket felvonultató köteteken át desszertekre fókuszáló vagy éppen az air fryer sokoldalúságát bemutató könyvek mellett önéletrajzi ihletésű kitárulkozással is találkozunk. Lássuk az idei év húsz, leginkább említésre méltó gasztrokönyvét!

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek