Pompomburgonya, ami jobban mutat a szádban, mint a sapkádon

Ropihoz, pálcikacsipszhez vagy pompomhoz hasonlít jobban? Mindegy is, mert imádnivaló, különleges, és kötelező kipróbálni!

A sült burgonya a legnagyobb klasszikus, minden mennyiségben és formájában szeretjük. Ez egy újabb szuper izgi sültkrumpli-recept a 15 órás burgonya őrülete után: íme a pompomburgonya, ami tényleg úgy néz ki, mint egy kis fonalpamacs. Nemcsak mutatós, hanem baromi finom is, kívül ropogós, belül szaftos és fűszeres. Minden mellette szól, szóval izzítsátok az olajat, és irány kipróbálni!

Pompomburgonya, recept itt! (Fotó: Gerzsenyi Flóra)

Hozzávalók: burgonya, kukoricaliszt, chilipehely, , bors, füstölt pirospaprika, oregánó, napraforgóolaj.

Elkészítés:

A meghámozott burgonyák végeit levágjuk, és az aljukból is egy vékony szeletet, hogy egyenletesek legyenek, és stabilan álljanak. A burgonyákat két evőpálcika közé helyezzük, majd beirdaljuk mindkét irányból, (vízszintesen és függőlegesen), nagyon sűrűn. A végeredmény olyan lesz, mint egy kis kefe.

Pompomburgonya, recept itt! (Fotó: Gerzsenyi Flóra)

Beáztatjuk sós vízbe a burgonyákat 15-20 percre (ez egyébként opcionális). Eközben összekeverjük a kukoricalisztet a fűszerekkel (bármilyen fűszert használhatunk, zöldfűszereket, chilit, paprikát, borsféléket, római köményt is...)

Vegyük ki a burgonyákat a vízből, szárítsuk meg, és enyhén forgassuk bele a fűszerezett kukoricalisztbe. A vágások közé is kerüljön! A felesleges kukoricalisztet rázzuk ki belőle, nehogy odaégjen.

Bő, forró olajban (180°C) pár percig süssük, amíg aranybarna, ropogós lesz, és az alja is megsül. Csepegtessük le alaposan, szedjük ki konyhai papírtörlőre, majd hagyjuk picit hűlni.

Pompomburgonya, recept itt! (Fotó: Gerzsenyi Flóra)

Frissen, melegében tálaljuk. Törjük ketté, mártsuk ketchupba, és sírjunk a boldogságtól.

A pompomburgonya teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több isteni recept itt:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.