Ha egy pogácsát készítesz el húsvétra, ez a sajtos legyen az!

A sajtos pogácsa mindig elfogy, bármikor, bármennyi készül belőle. Az ünnepek alatt épp ezért érdemes nagyon sokat sütni belőle, hiszen biztosan mindenki rákap majd az ízére. A legjobb vendégség az, ahol kínálnak pogácsát is!

A pogácsa hivatalosan nem, de lényegében hungarikumnak tekinthető, hiszen bár hasonló sós finomságokat más nemzet is megalkotott, ilyet azonban egyikük sem tudott létrehozni. A pogácsa tehát különleges helyet foglal el a szívünkben, egy olyan ételnek számít, ami hiányozna, hogyha nem lenne. Népszerűségét talán épp annak köszönheti, hogy könnyedén variálható és sok ízben elkészíthető, ami így bárki igényét kielégíti.

Sajtos pogácsa - Recept a képre kattintva nyílik!

Milyen sajtot tegyünk a pogácsába?

A sajtos pogácsát úgy tudjuk még jobbá tenni, ha egyszerre több sajtot használunk hozzá.

Felelősségteljes döntés, ha elhagyjuk a trappistát, és helyette egy másik gyengéd karakterű sajtot választunk, mint például a gouda vagy az edámi. Emellett jó ötlet füstölt sajtot is hozzácsempészni, ami igazán karakteres ízt ad neki.

Harmadikként leginkább valamilyen olasz sajtot érdemes választani, a parmezán nagyon jól áll a natúr tésztának, de választhatjuk olcsóbb alternatíváját, a grana padano-t, vagy akár a lágyabb mozzarellát.

Sajtos pogácsa - Recept a képre kattintva nyílik!

Hogyan hajtogassuk a pogácsát?

A pogácsában a legjobb dolog az, amikor szépen egymásra van hajtogatva, és rétegekre szedve lehet csipegetni. Ehhez a réteges tésztához azonban idő és türelem kell. De ne aggódjunk egy percig se, a finom leveles pogácsa nem lehetetlen feladat! A titok mindössze annyi, hogy hagyjuk fél órát kelni minden hajtogatás között, és azután is, hogy kiszaggatva a tepsire pakoltuk őket.

A pogácsát minél többet hajtogatjuk, annál finomabb lesz, ezért érdemes mellette valamivel elfoglalni magunkat, hiszen hosszú várakozó órákkal kell számolni.

Sajtos pogácsa - Recept a képre kattintva nyílik!

'Sajtos pogácsa egyszerűen' - a teljes receptet küldd el valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket is készítsd el:

Címlapról ajánljuk

Ételhoroszkóp – Melyik a te nyerő muffinod a héten?

Van-e a muffinnál egyszerűbb, mégis népszerűbb sütiféle? Évtizedek óta nem megy ki a divatból, és lehet kritizálni, meg lenézni, de a legtutibb gyors megoldás, ha azonnal kell valamilyen csini édesség. Melyik a te muffinpárod a csillagjegyed alapján? A heti ételhoroszkóp megmondja!

Nosalty

További cikkek