Ettől lesz őrülten puha, szinte leveles a burgonyás pogácsa

Nem is recés a teteje, nincs rászórva semmi, ízben is inkább semleges: azt hihetnénk, hogy a burgonyás pogácsa nem tud túl sok mindent felmutatni. Amit azonban nagyon tud, az a puha állag: ebben tényleg lekörözi az összes társát. De mégis mitől lesz ilyen istenien légies? A cikkből kiderül.

Nem tudom, más is így van-e ezzel, de én általában, ha pogácsát vásárolok cukrászdákban, a szemem mindig elsiklik a burgonyás pogácsa felett, inkább keresi az omlósnak tűnő, ropogós sajtosokat, az álompuha túrósokat vagy a pikáns tepertősöket. Lehet, hogy a szerény külső miatt van így: a krumplis, sós sütemény rejtőszínének is mondhatnánk ezt, ami abszolút nincs összhangban annak belsejével. Ugyanis a burgonyás pogácsa az összes közül a legpuhább, leglégiesebb, egymásra hajtogatott rétegei majdnem levelesre sülnek. Az elkészítés során pedig arra is rájöttem, miért van ez – nem tartom meg magamnak, hadd sikerüljön másnál is tökéletesen a sütemény!

Nyisd meg galériánkat a burgonyás pogácsa receptjéért, kattints a képre!

Itt a burgonyás pogácsa teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...