Ettől lesz őrülten puha, szinte leveles a burgonyás pogácsa

Nem is recés a teteje, nincs rászórva semmi, ízben is inkább semleges: azt hihetnénk, hogy a burgonyás pogácsa nem tud túl sok mindent felmutatni. Amit azonban nagyon tud, az a puha állag: ebben tényleg lekörözi az összes társát. De mégis mitől lesz ilyen istenien légies? A cikkből kiderül.

Nem tudom, más is így van-e ezzel, de én általában, ha pogácsát vásárolok cukrászdákban, a szemem mindig elsiklik a burgonyás pogácsa felett, inkább keresi az omlósnak tűnő, ropogós sajtosokat, az álompuha túrósokat vagy a pikáns tepertősöket. Lehet, hogy a szerény külső miatt van így: a krumplis, sós sütemény rejtőszínének is mondhatnánk ezt, ami abszolút nincs összhangban annak belsejével. Ugyanis a burgonyás pogácsa az összes közül a legpuhább, leglégiesebb, egymásra hajtogatott rétegei majdnem levelesre sülnek. Az elkészítés során pedig arra is rájöttem, miért van ez – nem tartom meg magamnak, hadd sikerüljön másnál is tökéletesen a sütemény!

Nyisd meg galériánkat a burgonyás pogácsa receptjéért, kattints a képre!

Itt a burgonyás pogácsa teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni:

Címlapról ajánljuk

További cikkek