Puha, édes, habkönnyű – gyerekkorunk kedvence: a pillecukor. Készítsd el Te magad ezeket a habcsodákat, és a tippeink segítségével varázsolj belőlük színes fondant tortákat!
Cukorbomba
A
pillecukornem más, mint egy felhabosított cukorbomba.
Mályvacukorként is ismerjük, szülőhazájában, Amerikában
marshmallow néven vált a gyerekek kedvencévé. Nevét onnan kapta, hogy
korábban a mályva növény gyökeréből kinyert szirupból készült. Manapság zselatinnal készítik, és a kukoricaszirup adja az alapját.
NoSalty-tipp:Fogyaszthatjuk nyersen, csokiba mártva vagy pálcikára tűzve sütögethetjük a tűz fölött.
A
mályvacukor alapja a
cukor, a kukoricaszirup, a
zselatin, a víz és a só. Általuk habkönnyű, fehér cukorkockákat kapunk, amelyeket a legvégén finom porcukorba is forgathatunk. Ha színessé szeretnénk tenni ezt az édességet,
akkor
különböző aromákkal, gyümölcsök levével színezhetjük az alapmasszát. Használjunk:
{ CKÉP = 42062, 4 }
A pillecukor kiváló alapja lehet a torták díszítésének, készülhet belőle ugyanis fondant bevonat. A színekkel és a formákkal variálva, csodálatos ajándékkal lephetjük meg a családot.
NoSalty-tipp: Ha a kukoricaszirup helyett mézet használunk, mesterséges színezők helyett pedig gyümölcsök levét, akkor egészségesebbé tehetjük a mályvacukrot.
Még több pillecukor recept >>
Pillecukros fondant – tortabevonó pillecukorból
Színek habos bűvöletében