Pillekönnyű percek – készíts mályvacukrot!

Puha, édes, habkönnyű – gyerekkorunk kedvence: a pillecukor. Készítsd el Te magad ezeket a habcsodákat, és a tippeink segítségével varázsolj belőlük színes fondant tortákat!

Cukorbomba

Apillecukornem más, mint egy felhabosított cukorbomba.Mályvacukorként is ismerjük, szülőhazájában, Amerikában marshmallow néven vált a gyerekek kedvencévé. Nevét onnan kapta, hogy korábban a mályva növény gyökeréből kinyert szirupból készült. Manapság zselatinnal készítik, és a kukoricaszirup adja az alapját.
NoSalty-tipp:Fogyaszthatjuk nyersen, csokiba mártva vagy pálcikára tűzve sütögethetjük a tűz fölött.
A mályvacukor alapja a cukor, a kukoricaszirup, a zselatin, a víz és a só. Általuk habkönnyű, fehér cukorkockákat kapunk, amelyeket a legvégén finom porcukorba is forgathatunk. Ha színessé szeretnénk tenni ezt az édességet, akkor különböző aromákkal, gyümölcsök levével színezhetjük az alapmasszát.
Használjunk:
{ CKÉP = 42062, 4 }
A pillecukor kiváló alapja lehet a torták díszítésének, készülhet belőle ugyanis fondant bevonat. A színekkel és a formákkal variálva, csodálatos ajándékkal lephetjük meg a családot.
NoSalty-tipp: Ha a kukoricaszirup helyett mézet használunk, mesterséges színezők helyett pedig gyümölcsök levét, akkor egészségesebbé tehetjük a mályvacukrot.

Még több pillecukor recept >>

Pillecukros fondant – tortabevonó pillecukorból

Színek habos bűvöletében

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 retro kiegészítő a nagymama konyhájából, ami ma is menő

Emlékszel még arra, milyen volt a nagymama konyhája? Cirádás díszítéssel megfestett tányérok, furcsa mintával hímzett feliratos falvédő, színes szalagfüggöny – a sort pedig még vagy egy tucat régi kiegészítővel tudnánk folytatni. Vajon ezek a dolgok tényleg divatjamúltak már, vagy egy kis kreativitással akár még egy mai, modern konyhát is fel tudnak dobni?