Pillekönnyű percek – készíts mályvacukrot!

Puha, édes, habkönnyű – gyerekkorunk kedvence: a pillecukor. Készítsd el Te magad ezeket a habcsodákat, és a tippeink segítségével varázsolj belőlük színes fondant tortákat!

Cukorbomba

Apillecukornem más, mint egy felhabosított cukorbomba.Mályvacukorként is ismerjük, szülőhazájában, Amerikában marshmallow néven vált a gyerekek kedvencévé. Nevét onnan kapta, hogy korábban a mályva növény gyökeréből kinyert szirupból készült. Manapság zselatinnal készítik, és a kukoricaszirup adja az alapját.
NoSalty-tipp:Fogyaszthatjuk nyersen, csokiba mártva vagy pálcikára tűzve sütögethetjük a tűz fölött.
A mályvacukor alapja a cukor, a kukoricaszirup, a zselatin, a víz és a só. Általuk habkönnyű, fehér cukorkockákat kapunk, amelyeket a legvégén finom porcukorba is forgathatunk. Ha színessé szeretnénk tenni ezt az édességet, akkor különböző aromákkal, gyümölcsök levével színezhetjük az alapmasszát.
Használjunk:
{ CKÉP = 42062, 4 }
A pillecukor kiváló alapja lehet a torták díszítésének, készülhet belőle ugyanis fondant bevonat. A színekkel és a formákkal variálva, csodálatos ajándékkal lephetjük meg a családot.
NoSalty-tipp: Ha a kukoricaszirup helyett mézet használunk, mesterséges színezők helyett pedig gyümölcsök levét, akkor egészségesebbé tehetjük a mályvacukrot.

Még több pillecukor recept >>

Pillecukros fondant – tortabevonó pillecukorból

Színek habos bűvöletében

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

„Igaz a mondás, hogy mire a kezüket a kilincsre teszik,...

Májusban nyílt egy hely Szentendrén, ahol új életre kel a paradicsomos káposzta, a tejbegrízt elégedett sóhajok kísérik, és ahol az is barátságot köt a zöldborsófőzelékkel, aki valaha súlyos menzai traumákat szenvedett el. Szászfai Brigitta és Póti Bence, bár nem a vendéglátás felől érkeztek, pontosan tudták, hogy olyan helyet szeretnének nyitni, ahol barátságos a hangulat, ahol nem kell feszengeni, van kraft-IPA csapon, és valami ütős meglepetés a tányéron. Ez lett a Teyföl, amit a nyitás óta egyre lelkesebben látogatnak a vendégek. Indulásról, elvárásokról, csapatszellemről beszélgettünk, a mumussá vált “újragondolt” jelzőt pedig az étterem séfje, Kulcsár Alex segített helyretenni.

Kormos Lili

További cikkek

7 kiváló hazai étterem eldugott településeken

Falusi fine dining, vidéki gourmet – ilyen és hasonló hívószavakkal vonzzák be vendégeiket az ország messzi kistelepülésein is olyan éttermek, amelyek kiemelkedően igényes és előremutató konyhát visznek. A műfaj koronázatlan királyai persze egyértelműen a Dudás-testvérek: ők anno az Anyukám Mondtával feltették Encset a gasztrotérképre, az első között megmutatva, hogy egy eldugott kis községben vagy kisvárosban is lehet éttermi sikersztorit csinálni.