Piknik a szabadban

Mivel most már visszavonhatatlanul beköszöntött a tavasz, itt az ideje a gyakorlatban is megvalósítani az eddig a lelkünk legmélyén dédelgetett szabadtéri programterveket!

Szinte nincs olyan település, melynek közelében ne lenne valamilyen elképesztően szép, nyugodt és érintetlen zöld terület, amit érdemes felfedezni, nem is beszélve a környező falvakról, községekről vagy akár városokról. Ha egész napostúrátszervezünk, akkor viszont gondoskodnunk kell az elvesztett energia pótlásáról is: méghozzá úgy, hogy utána ne érezzük azt, ólmos súlyokat cipelünk a hasunkban.

A piknikezős, szabadban eltöltött nap házilag összeállított fogásainak egyetlen, nagyon fontos kritériumnak kell megfelelniük: könnyen, akár evőeszköz nélkül is fogyaszthassuk őket. Piték, péksütik, pogácsák, szendvicsek várják, hogy a jó levegőre érkezve jóízűen belakmározzunk belőlük.

Mindent a hagymáról >>

Persze senki nem várja el, hogy a kikapcsolódásra szánt nap hajnalán mi már a konyhában robotoljunk és az összes, itt ajánlott ételt szépen, sorjában elkészítsük. Elég ezek közül egy-egyet előző este összeállítani. A piték – legyen szó vagy édes változatról – általában könnyen elkészülnek és nem igényelnek nagy előzetes rákészülést: a quiche-hez mondjuk mindenképpen vajat ajánlunk, az édes típusokhoz szükségünk lehet még tojásra, sütőporra, de ezek általában amúgy is vannak otthon. Használjuk ki a spenótszezont és süssük friss, leszárazott parajlevelekkel a piténket: az erős, akár füstös ízű sajtok remekül illenek hozzá. Ha édesben gondolkodunk, a felállás ugyanaz: friss gyümölcs híján pakoljuk meg a kamra és a mélyhűtő kincseivel a sütiket. A réteseket sem hagynánk ki a menüből: egyrészt a bolti rétestésztából tényleg nagyon egyszerűen és gyorsan összedobhatjuk, másrészt a már kész rétesrudak simán szeletelhetőek, nagyon könnyen csomagolhatóak.

Energiabomba reggelire >>

S hogy mibe rejtsük az éhségűző szeletkéket? A műanyag ételhordó dobozok tökéletesen megteszik az ilyen helyzetekben, takarjuk le őket konyharuhával és mehetnek a klasszikus fonott kosárba. Ne érezzük túlzásnak a dolgot! Meg kell adni a módját, mert az ilyen alkalmak különlegesek és legalább nem zuhanunk be vasárnap este farkaséhesen a legközelebbi gyorsétterembe.

Ezt ettétek márciusban >>

Az Itt a szezon! további cikkeit itt olvashatod >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek