Így készíts ugyanolyan jó pestót, ha hiányzik egy alapanyag

Természetesen a pesto az eredeti recept alapján lesz a legfinomabb, de ez szerencsére nem jelenti azt, hogy ne készíthetnénk hasonlóan ízes krémet, ha az egyik hozzávaló hibádzik.

Rengeteg friss bazsalikom, fenyőmag, olívaolaj és parmezán: csak hogy néhányat felsoroljunk a pesto tradicionális receptjének alapanyagi közül. Ezek sajnos nemcsak hozzávalók, hanem nyomós (és költséges) okok is arra, hogy miért nem készítenek sokan házilag zöldfűszeres kencét – az árak mellett a beszerzési nehézségek is akadályt állíthatnak a házi pesto elé. Persze ez nem kell, hogy így legyen, az alábbi helyettesítésekkel szintén isteni krémet kaphatunk, egyszerűbben, néha olcsóbban is.

A pesto helyettes alapanyagait a galériában találod, kattints értük a képre!

Néhány pestós recept, amit nagyon tudunk ajánlani:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippek:

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek