Így készíts húsvétra házi kölnit, ha nem szeretnél bűzleni

Ha te is rosszul vagy a boltban kapható húsvéti kölnik illatától, akkor készítsd el otthon, csupán néhány hozzávalóból.

A húsvéti locsolkodás olyan hagyomány, melyet még sokan most is követnek. A legtöbben azonban nem a szódavizes megoldást választják, hanem a kölnis verziót, mely nem mindig a legkellemesebb, már ami az olcsó illatfelhőt illeti...kivéve persze, ha egyenesen a női családtagjaink pipereszekrényéből csempésszük ki a parfümöt.

Készíts húsvétra házi kölnit, ha nem szeretnél bűzleni

Ha szeretnéd ezt elkerülni, akkor érdemes lehet a férjed vagy a gyereked kezébe adni saját, házi készítésű locsolókölnidet. Mielőtt azt hinnéd, hogy hatalmas ördöngösség egy ilyet összehozni, megnyugtatunk, hogy könnyedén kivitelezhető. Azért pedig, hogy döntési lehetőséged is legyen, egy könnyebb és egy haladóbb verziót is mutatunk.

Jöjjön a könnyebb verzió:

Ehhez csupán egy kis illóolajra, vízre és egy szórófejes üvegcsére lesz szükséged. 50 ml vízbe csöpögtess bele 15 cseppet a kedvenc illóolajodból.

Igazán könnyen elkészíthetőek a házi kölnik

Ha kész vagy, öntsd bele az üvegbe, és díszítsd fel egy kicsit a palackot, hogy igazán húsvéti legyen. Fontos, hogy mielőtt használják a locsolók, kicsit rázzák fel!

A kicsit bonyolultabb

Persze itt sincs szó semmi ördöngösségről, csupán annyiról, hogy más alapanyagokat kell hozzá beszerezned. Pontosan: 25ml desztillált vizet, 5ml alkoholt (gyógyszertári 70%-os), 5-10 csepp illóolajat.

Ezt ugyanúgy össze kell keverned egy kis üvegcsében, és kész is vagy.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...