Az 5 legismertebb paradicsomfajta és felhasználásuk

Még mielőtt kifúl a nyár, zengjünk ódát a legzamatosabb, legnapfényesebb szezonális gyümölcshöz, a paradicsomhoz. Mégpedig az összes különböző fajtához: mert nem mindegyik ugyanolyan, és nem mindegyik ugyanarra képes.

Ha nyár, akkor paradicsom, mégpedig piros, sárga, narancssárga, csokoládébarna, hosszúkás, bivalyszív alakú, hatalmas és húsos, apró és roppanós – igen, tényleg ennyi, sőt, még jóval többféle változatban beszerezhetjük a szezonális kincset, és tényleg ennyi, sőt, még jóval többféle módon használhatjuk fel a konyhában. Ugyanis nem mindegy, melyik fajta paradicsomot milyen receptben vetjük be: mindennek megvan a maga rendje, ami most az alábbi cikkből ki is derül.

Nézd meg galériánkban a különböző paradicsomfajtákat és felhasználásukat!

A legtutibb paradicsomos receptjeink:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több zöldséghatározó:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...