Az 5 legismertebb paradicsomfajta és felhasználásuk

Még mielőtt kifúl a nyár, zengjünk ódát a legzamatosabb, legnapfényesebb szezonális gyümölcshöz, a paradicsomhoz. Mégpedig az összes különböző fajtához: mert nem mindegyik ugyanolyan, és nem mindegyik ugyanarra képes.

Ha nyár, akkor paradicsom, mégpedig piros, sárga, narancssárga, csokoládébarna, hosszúkás, bivalyszív alakú, hatalmas és húsos, apró és roppanós – igen, tényleg ennyi, sőt, még jóval többféle változatban beszerezhetjük a szezonális kincset, és tényleg ennyi, sőt, még jóval többféle módon használhatjuk fel a konyhában. Ugyanis nem mindegy, melyik fajta paradicsomot milyen receptben vetjük be: mindennek megvan a maga rendje, ami most az alábbi cikkből ki is derül.

Nézd meg galériánkban a különböző paradicsomfajtákat és felhasználásukat!

A legtutibb paradicsomos receptjeink:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több zöldséghatározó:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...