Az 5 legismertebb paradicsomfajta és felhasználásuk

Még mielőtt kifúl a nyár, zengjünk ódát a legzamatosabb, legnapfényesebb szezonális gyümölcshöz, a paradicsomhoz. Mégpedig az összes különböző fajtához: mert nem mindegyik ugyanolyan, és nem mindegyik ugyanarra képes.

Ha nyár, akkor paradicsom, mégpedig piros, sárga, narancssárga, csokoládébarna, hosszúkás, bivalyszív alakú, hatalmas és húsos, apró és roppanós – igen, tényleg ennyi, sőt, még jóval többféle változatban beszerezhetjük a szezonális kincset, és tényleg ennyi, sőt, még jóval többféle módon használhatjuk fel a konyhában. Ugyanis nem mindegy, melyik fajta paradicsomot milyen receptben vetjük be: mindennek megvan a maga rendje, ami most az alábbi cikkből ki is derül.

Nézd meg galériánkban a különböző paradicsomfajtákat és felhasználásukat!

A legtutibb paradicsomos receptjeink:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több zöldséghatározó:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Borzongató musical a nyári hőségben: Rebecca a Szegedi Szabadtérin

Újabb nagyszabású, magával ragadó zenés előadást mutat be a Szegedi Szabadtéri Játékok. Sylvester Lévay és Michael Kunze Rebeccája A Manderley-ház asszonyát, Daphne du Maurier bestsellerét álmodja musicalszínpadra. Béres Attila bemutatója azonban nemcsak a világhírű regény – vagy éppen a Hitchcock nevéhez fűződő filmfeldolgozás – rajongóinak tartogat izgalmas pillanatokat!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek