Pálinkázz be a Várban!

Színpompás forgataggal vár a Pálinkafesztivál a budai Várban. A Hunyadi és Oroszlános udvarban az ország legjobbjai kínálják kóstolásra specialitásaikat és van kenyérlángos is!

Az Év barackpálinkája

Az idei rendezvény pikantériáját az Év barackpálinkája adja, melyet hazai pálinkafőző mesterek készítettek prémium párlatok házasításával. A belépés – az elmúlt évekhez hasonlóan – most is napijeggyel vagy bérlettel történik, amihez egy kóstolópoharat is kapunk. Ahhoz, hogy meg is töltsék, kuponokat kell vásárolnunk, ezekkel sorban állhatunk a gyümölcspárlatokért. Bár a fesztivál már csütörtökön megnyitotta kapuit, használjuk ki a hétvégét, vasárnap éjfélig tárt karokkal várják a pálinka szerelmeseit.

A fogadtatás: egy pálinkát?

Mivel idén a barack jegyében zajlik a fesztivál, már a bejáratnál a Barackos Kert kapui tárulnak elénk, az itt található Barackpálinka Ház be is váltja a hozzá fűzött reményeket, ráadásul az Almárium Bisztró hívogató standja öleli körbe az udvart.

Kitüntetett hörpintenivalóért nem kell sokat keresgélnünk, az Etyeki Czímeres Pálinkaháznál ugyanis aranyérmes, 45 fokos almapálinkát kóstolhatunk. Egyébként a márka összes terméke negyven-ötvenszázalékos alkoholtartalmú, a pálinkáik tornyos lepárlással készülnek, de ágyas és mézes pálinkákat nem készítenek.

A Pálinkashop hiánypótló kezdeményezés, végre egy online felület, ahol minőségi pálinkák közül válogathatunk, de a szaküzletükben személyesen is átvehetjük a megrendelt italokat.

Sonka-kolbász, ami a párlatokhoz illik...

Biztosan nem maradunk éhen, ha igazi magyaros ízekre vágyunk pálinkakóstolás után, de helyben sült burgonyaszirom, kenyérlángos, túrógombóc, csokoládé és macaron közül is választhatunk. A fesztivál idején számos koncerttel várják a látogatókat, szombaton többek között a Kowalsky meg a Vega, vasárnap pedig a Balkán Fanatik Akusztik lép fel.

Budapesti Pálinkafesztivál honlapja itt >>

Májusi gasztroprogramok itt >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek