Pálinka- és kolbászfesztivál a Budai Várban

Csütörtök délután megnyílt a Budavári Pálinka – és Kolbászfesztivál, ahol 25 kiállító több mint 400 párlata közül és 15 kolbász- és  sajtkészítő kínálatából kóstolhatunk.

A négynapos rendezvény alatt két színpadon 21 előadó koncertje szólal meg, köztük világzenével és latin dallamokkal, kapcsolódva a Karib-térség hangulatához. Az idei vendégpárlat ugyanis a szigetvilág őshonos itala, a rum.

A Budai Vár Hunyadi udvarában a pálinka, kolbász és sajtkínálat mellett pálinkás desszertek bőséges választékával, valamint egy igazi kuriózummal, békési szilvalekváros kolbásszal találkozhatnak a vendégek.A Rumkert a Karib-térség gasztronómai kínálatának ad helyet, köztük karibi ételeknek, rumos édességeknek és koktéloknak, amelyeket esténként karibi zenekarok kísérnek.

Márk Szonja, a Pastrami étterem neves cukrásza négyféle rumos desszertet készít az alkalomra: rumos csokoládészalámit, porcukorral meghintve, banános-rumos kalácspudingot, rumos karamellpudingot tejszínhabbal és szavarint, azaz kelt tésztát rumos-narancsos szirupba áztatva.

„Örültem a felkérésnek, hogy rumos desszerteket találjak ki, mert ez egy újabb lehetőség arra, hogy a jó alapanyagok fontosságára hívjam fel a figyelmet. A jófajta vaj, csokoládé és tejszín mellett érdemes minőségi alkoholt használni a süteményekben, az aromákat felejtsük el, és élvezzük a minőségi édességeket, még ha mértékkel is."– mondta Márk Szonja.

A Bacaradi Original Bar (BoB) a Rumkert koktélkülönlegességeiről és forró, rumos italairól gondoskodik, ahol minden este a márka nagykövete, Kovács Kálmán bártender keveri majd a finom italokat.De a karibi hangulatú Rumkert étlapja sem lesz kevésbé színes.

A specialitások közül a jamaikai bárány curry-ből, a Costa Rica-i mogyorós sertésből, vagy a Jamaican Jerk Chickenből választhatnak a látogatók október 3 és 6 között.

További információ: www.palinkaeskolbasz.hu

A Kóstolgató korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 retró menzás étel, amitől még ma is megdobban a...

Sokunk gasztronómiai ízlésének kőkemény alapját azok a retró menzás ételek adják, amelyeket nap mint nap fogyasztottunk az óvodában, iskolában és gimnáziumban. Ennyi év folyamatos traktálása bizony mély nyomot hagy az emberen, nézzük most ennek a pozitív oldalát.