5 alapanyag, amit belekeverhetsz a palacsintatésztába

Ha már unjuk a natúr palacsintatésztát (bár, ugyan miért tennénk, a klasszikus desszerteknél nincsen jobb), megannyi lépést tehetünk annak érdekében, hogy feldobjuk a végeredményt. Nézzük, mi minden szórható a masszába!

A palacsintatészta szerencsére épp annyira egyszerű, hogy elkezdhetjük a kedvünkre alakítani. Csakúgy, mint a kisütés után, előtte is a saját ízlésünk szerint formálhatjuk a masszát, adhatunk neki extra ízt, színt, izgalmasabb állagot. A legtöbbször recept sem kell a variáláshoz, abszolút elkezdhetünk bátran improvizálni a palacsintatésztával, persze csak akkor, ha betartunk néhány minimális szabályt. Nézzük, mik ezek!

Nézd meg a galériában, mi kerülhet a tésztába:

Próbáld ki ezeket a recepteket:

Diós palacsintatorta

A palacsintát nem lehet nem szeretni, hiszen annyiféleképpen tölthetjük meg a kisült, könnyű tésztalapokat, hogy mindenki megtalálja a saját kedvencét.  De ha azt hiszik, már nem ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai ötlet neked:

Legújabb receptek

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Almás bögrés

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is. Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével ...