Pakold ki a hűtődet!

Hétvégén már megint kicsit túlfőzted magad, és sok a maradék? Csemetéid és finnyás párod nem szívesen eszi kétszer ugyanazt? Mi tudjuk a megoldást – varázsold újjá a régi fogást!

Készülj fel időben!

Vannak olyan alapanyagok, melyeket hajlamosak vagyunk fölöslegesnek tekinteni. Ilyen például a tojásfehérje, hiszen rengeteg receptben csak a sárgája szerepel. Viszonylag ritka, hogy fehérjéből kell több, de különben hogyan készítenénk habcsókot vagy plavolvát? Így a tojásfehérjéket soha ne dobjuk ki, mindíg fagyasszuk le – célszerű azonban ráírni a dobozra, éppen hányat tárolunk. Szintén jó megoldás a fagyasztó a kenyér és egyéb pékáruk túljelentkezése esetén. Ha a fülünkön jön ki a bundás kenyér, csak szeleteljük fel és fagyasszuk le a kenyeret, így, ha frissre vágyunk, elérhetjük a hatást, ha 5 percre a sütőbe tesszük. Ha pedig van pár szem fagyasztott pogácsánk, még a váratlan vendégsereg sem okozhat meglepetést.

Maradékmentő receptek itt >>

Ételreinkarnáció

De mi van akkor, ha nem a mélyhűtő tartalmából készülünk új ételt főzni, hanem egy már meglévő, de megunt ételt akarunk turbózni?

Még több recept maradék tésztából! >>

Merj kreatív lenni!

Legyen az az alapelv, hogy ami nem romlott, az még hasznos! Mert ugye nem az a cél, hogy azt, amit drága pénzen megvettél, és amibe időt, energiát fektettél, kidobd? Pár irányadó ötlet, és meglátod, fantáziád szárnyalni fog!

  • A kiszáradt, régebbi sajtot reszeld bele a fasírtba!
  • Maradék ragu zöldségbe töltve és tejföllel, joghurttal leöntve tökéletes és gyors vacsora.
  • Főtt zöldségekből fasírt, felfújt vagy akár saláta is készülhet!

Maradékból is főzhetsz istenit! >>

Oszd meg: Te hogyan hasznosítod újra a maradékot?

A rovat korábbi cikkei itt >>

Babamenü: gyorsan, könnyedén, színeset >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...