Pakold ki a hűtődet!

Hétvégén már megint kicsit túlfőzted magad, és sok a maradék? Csemetéid és finnyás párod nem szívesen eszi kétszer ugyanazt? Mi tudjuk a megoldást – varázsold újjá a régi fogást!

Húsos-feta sajtos batyu

Ezt a tésztát eredetileg túróval kellene összegyúrni, de én szeretem a feta sajtot is használni, főleg amikor sósat akarok sütni.

Készülj fel időben!

Vannak olyan alapanyagok, melyeket hajlamosak vagyunk fölöslegesnek tekinteni. Ilyen például a tojásfehérje, hiszen rengeteg receptben csak a sárgája szerepel. Viszonylag ritka, hogy fehérjéből kell több, de különben hogyan készítenénk habcsókot vagy plavolvát? Így a tojásfehérjéket soha ne dobjuk ki, mindíg fagyasszuk le – célszerű azonban ráírni a dobozra, éppen hányat tárolunk. Szintén jó megoldás a fagyasztó a kenyér és egyéb pékáruk túljelentkezése esetén. Ha a fülünkön jön ki a bundás kenyér, csak szeleteljük fel és fagyasszuk le a kenyeret, így, ha frissre vágyunk, elérhetjük a hatást, ha 5 percre a sütőbe tesszük. Ha pedig van pár szem fagyasztott pogácsánk, még a váratlan vendégsereg sem okozhat meglepetést.

Maradékmentő receptek itt >>

Tojásfehérje pörkölt

Előkerült egy régi recept, a tojáspörkölt receptje. Nagyon fincsi étel, de a sárgájának majdnem az 1/3-a zsír. Most kipróbáltam nélküle, vagyis a végén 1 csak belekerült. De így ...

Macaroon

Hosszú és rögös út vezetett odáig, hogy a tökéletestől továbbra is távol álló macaroonjaimat a nyilvánosság elé tárjam. Tavaly ősszel Párizsban lettem szerelmes a macaroonba. ...

Ételreinkarnáció

De mi van akkor, ha nem a mélyhűtő tartalmából készülünk új ételt főzni, hanem egy már meglévő, de megunt ételt akarunk turbózni?

Még több recept maradék tésztából! >>

Húsos kifli

Avagy mit csináljunk a megmaradt pörkölttel. Még a gyerekkoromból emlékszem, hogy anyukám eképp hasznosította a pörköltmaradékot. Gyors, meleg vacsora.

Merj kreatív lenni!

Legyen az az alapelv, hogy ami nem romlott, az még hasznos! Mert ugye nem az a cél, hogy azt, amit drága pénzen megvettél, és amibe időt, energiát fektettél, kidobd? Pár irányadó ötlet, és meglátod, fantáziád szárnyalni fog!

  • A kiszáradt, régebbi sajtot reszeld bele a fasírtba!
  • Maradék ragu zöldségbe töltve és tejföllel, joghurttal leöntve tökéletes és gyors vacsora.
  • Főtt zöldségekből fasírt, felfújt vagy akár saláta is készülhet!

Maradékból is főzhetsz istenit! >>

Húsleves-pástétom

Nagymamám mindent újrafelhaszbáló receptkreációja. Még nem sikerült eldöntenem, hogy azért jobb, mert a "mellékterméke" révén van alaplé a mélyhűtőben, vagy azért érdemes előre ...

Aludttejes prósza - bögrés

A recept a nagymamámtól származik, gyerekkoromban gyakran készítette. Nemrég kedvet kaptam, hogy én is elkészítsem. Vettem a piacon házi tejet, beleöntöttem egy fazékba, 2 napig lefedve ...

Olcsó tésztasaláta

Ezt az ételt akkor készítem, amikor a hűtőbe már csak sajt, felvágott, utolsó paradicsom és paprika van, illetve amikor 20 percem van arra, hogy valami tartalmas, de nem zsíros fogást ...

Oszd meg: Te hogyan hasznosítod újra a maradékot?

A rovat korábbi cikkei itt >>

Babamenü: gyorsan, könnyedén, színeset >>

Legújabb receptek

Spárgakrémes gnocchi

Aki egy igazán tavaszias tésztára vágyik, készítse el az alábbi spárgás gnocchit: magával ragadó, lehengerlően krémes szósz és karakteres, párolt spárgafejek gazdagítják a puha ...

Tavaszi újburgonya-saláta

A krumplisaláta közismert verziója komfortosan nehéz, gyomrokat eltelítő és szinte önmagában felér egy főfogással. Az alábbi, tavaszias recept ezzel szemben friss, könnyed és ...

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...