Pakold ki a hűtődet!

Hétvégén már megint kicsit túlfőzted magad, és sok a maradék? Csemetéid és finnyás párod nem szívesen eszi kétszer ugyanazt? Mi tudjuk a megoldást – varázsold újjá a régi fogást!

Készülj fel időben!

Vannak olyan alapanyagok, melyeket hajlamosak vagyunk fölöslegesnek tekinteni. Ilyen például a tojásfehérje, hiszen rengeteg receptben csak a sárgája szerepel. Viszonylag ritka, hogy fehérjéből kell több, de különben hogyan készítenénk habcsókot vagy plavolvát? Így a tojásfehérjéket soha ne dobjuk ki, mindíg fagyasszuk le – célszerű azonban ráírni a dobozra, éppen hányat tárolunk. Szintén jó megoldás a fagyasztó a kenyér és egyéb pékáruk túljelentkezése esetén. Ha a fülünkön jön ki a bundás kenyér, csak szeleteljük fel és fagyasszuk le a kenyeret, így, ha frissre vágyunk, elérhetjük a hatást, ha 5 percre a sütőbe tesszük. Ha pedig van pár szem fagyasztott pogácsánk, még a váratlan vendégsereg sem okozhat meglepetést.

Maradékmentő receptek itt >>

Ételreinkarnáció

De mi van akkor, ha nem a mélyhűtő tartalmából készülünk új ételt főzni, hanem egy már meglévő, de megunt ételt akarunk turbózni?

Még több recept maradék tésztából! >>

Merj kreatív lenni!

Legyen az az alapelv, hogy ami nem romlott, az még hasznos! Mert ugye nem az a cél, hogy azt, amit drága pénzen megvettél, és amibe időt, energiát fektettél, kidobd? Pár irányadó ötlet, és meglátod, fantáziád szárnyalni fog!

  • A kiszáradt, régebbi sajtot reszeld bele a fasírtba!
  • Maradék ragu zöldségbe töltve és tejföllel, joghurttal leöntve tökéletes és gyors vacsora.
  • Főtt zöldségekből fasírt, felfújt vagy akár saláta is készülhet!

Maradékból is főzhetsz istenit! >>

Oszd meg: Te hogyan hasznosítod újra a maradékot?

A rovat korábbi cikkei itt >>

Babamenü: gyorsan, könnyedén, színeset >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Őszi feltöltődés a büki termálvíz erejével

Az ősz az év gyönyörű időszaka arra, hogy élvezd a természet változó színeit, a napsütést és a már hűvös szellő simogatását. Ezekben a hónapokban érdemes felkészíteni a szervezetedet a téli hónapokra, hogy ne döntsenek le a betegségek.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!