Pakold ki a hűtődet!

Hétvégén már megint kicsit túlfőzted magad, és sok a maradék? Csemetéid és finnyás párod nem szívesen eszi kétszer ugyanazt? Mi tudjuk a megoldást – varázsold újjá a régi fogást!

Készülj fel időben!

Vannak olyan alapanyagok, melyeket hajlamosak vagyunk fölöslegesnek tekinteni. Ilyen például a tojásfehérje, hiszen rengeteg receptben csak a sárgája szerepel. Viszonylag ritka, hogy fehérjéből kell több, de különben hogyan készítenénk habcsókot vagy plavolvát? Így a tojásfehérjéket soha ne dobjuk ki, mindíg fagyasszuk le – célszerű azonban ráírni a dobozra, éppen hányat tárolunk. Szintén jó megoldás a fagyasztó a kenyér és egyéb pékáruk túljelentkezése esetén. Ha a fülünkön jön ki a bundás kenyér, csak szeleteljük fel és fagyasszuk le a kenyeret, így, ha frissre vágyunk, elérhetjük a hatást, ha 5 percre a sütőbe tesszük. Ha pedig van pár szem fagyasztott pogácsánk, még a váratlan vendégsereg sem okozhat meglepetést.

Maradékmentő receptek itt >>

Ételreinkarnáció

De mi van akkor, ha nem a mélyhűtő tartalmából készülünk új ételt főzni, hanem egy már meglévő, de megunt ételt akarunk turbózni?

Még több recept maradék tésztából! >>

Merj kreatív lenni!

Legyen az az alapelv, hogy ami nem romlott, az még hasznos! Mert ugye nem az a cél, hogy azt, amit drága pénzen megvettél, és amibe időt, energiát fektettél, kidobd? Pár irányadó ötlet, és meglátod, fantáziád szárnyalni fog!

  • A kiszáradt, régebbi sajtot reszeld bele a fasírtba!
  • Maradék ragu zöldségbe töltve és tejföllel, joghurttal leöntve tökéletes és gyors vacsora.
  • Főtt zöldségekből fasírt, felfújt vagy akár saláta is készülhet!

Maradékból is főzhetsz istenit! >>

Oszd meg: Te hogyan hasznosítod újra a maradékot?

A rovat korábbi cikkei itt >>

Babamenü: gyorsan, könnyedén, színeset >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

5 magyar étterem a Michelin-kalauzból, amiről talán még nem hallottál

Hol van már az az korszak, amikor egy kezünkön meg tudtuk számolni a hazai Michelin-csillagos éttermeket! Jelenleg összesen 72 magyar éttermet ajánl a francia bázisú Michelin-kalauz, köztük a legtöbb a Michelin-tányér jelzést kapja a nemzetközi ítészektől. Ez még nem jelent Michelin-csillagot, de egy adott helyen ezeket az éttermeket is ajánlja a kalauz, kiemelkedő konyhai teljesítményük révén. 5 olyan hazai étterem következik vidéken és Budapesten, amelyekről kevesebbet hallani, pedig megérdemlik a figyelmet!

Nosalty

További cikkek

4 tipp, mire használd az út széli ringlót, azaz a...

Ringló, cseresznyeszilva, lotyószilva, mirabella vagy egyszerűen csak fosóka. Mind jól ismerjük a magyar települések elmaradhatatlan útszéli gyümölcsét, de azt kevesen tudjuk, hogy mennyi mindenre fel lehet használni ezt az alulértékelt termést.