hozzászólások (1)

leírás

 
A tojás sárgájától elkülönített áttetsző, folyós része. A tojásfehérje a tojás össztömegének több mint felét teszi ki, vízből és vízben oldódó fehérjéből áll; a tojás 14%-os fehérjetartalmának fele van a tojásfehérjében. A tojásfehérjének fontos szerepe van a konyhában, főleg sütemények készítésénél. A belőle vert habbal lazíthatók, könnyűvé tehetők a tészták, használhatjuk krémek, töltelékek készítéséhez is.
A nyers tojásfehérje maximum fél napig tárolható hűtőben!

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

A nyers tojásfehérje maximum fél napig tárolható hűtőben!

Tojásfehérje alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (1)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        bigboss61
        bigboss61 Thu, 2014-07-10 17:50

        Kedves rajongók!
        Egy gyerekkori sütemény nevére lennék kíváncsi, ami úgy nézett ki mint egy krémes csak a krém helyett ízesített (epres, málnás stb,) tojáshab volt. Cukrászdában lehetett kapni úgy emlékszem női szeszély volt a neve, (de ma már tudom ez egy másik süti).
        Ha valaki tudná írja meg legyen szíves. köszi