Ezzel a módszerrel varázsold tisztává a zsíros műanyag edényt

Te is szembesültél már azzal a problémával, hogy műanyag edényed zsírfoltos maradt ételszállítás után? Ezt a gondot magad mögött hagyhatod, mert most mutatunk neked egy szuper tippet, amivel olyan lesz az edényed, mint új korában.

Egy jó kis bolognai vagy egy csirkepaprikás sose rossz, még akkor sem, ha a munkahelyen kell újramelegíteni ebéd gyanánt. A szállításra használt műanyag edények hátránya azonban, hogy nagyon könnyen megszínezik őket a zsírosabb ételek, amik nem nyújtanak túl gusztusos látványt a későbbiekben. Egy praktikus és nagyon olcsó módszert szeretnénk veletek megosztani, hogy sokáig tiszták maradjanak a műanyag edények!

A műanyag edénynek alig van súlya, ezért tökéletes ételhordozásra!

Ez a pár lépéses módszer időhatékony, olcsó, és bármikor bevethető. A művelet annyiból áll, hogy a megtisztítani kívánt műanyag edénybe egy kis meleg vizet engedsz. Nem kell sokat, pár ujjnyi magasságig bőven elég.

Ezután egy kevés mosogatószert öntesz hozzá, majd egy összegyűrt papírtörlőt dobsz utána. És most jön az igazán izgalmas része: rázd az edényt körülbelül 10 másodpercig.

6 tipp a fából készült konyhai eszközök tisztításához

Az elszíneződött, foltos fa konyhai eszközök nem nyújtanak túl nagy esztétikai élményt. De ami még nagyobb baj, hogy a rajtuk található aprócska sérülésekben hajlamosak megtelepedni a különféle baktériumok is. De ne aggódj, mert Otthon Tippünkben megmutatjuk, miként tudod megoldani a problémát!

Nosalty

A papírtörlő felszívja a zsiradékot, az edény fala pedig olyan, mintha most emelted volna le a bolt polcáról. Ezután már nincs más dolgod, mint vízzel kiöblíteni, és már kész is vagy. 

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...