Ezért dobd ki a mosogatószivacsot tisztítás helyett

Otthon Tippünkben eláruljuk, miért dobd inkább ki a mosogatószivacsot, ahelyett, hogy kitisztítanád.

Sokan igyekeznek sokáig megtartani a mosogatószivacsukat, ezért olyan módszerekhez folyamodnak, amelyekkel megszabadulhatnak a bennük rejtőzködő bacilusoktól. A legismertebb ilyen trükk, hogy mikrohullámú sütőbe rakják a szivacsot. Ez elméletben nagyon jó ötlet lehet, hiszen a mikró által termelt hő elvileg megöli a baktériumokat a szivacson. Azonban kiderült, hogy egyáltalán nem hatékony ez a módszer, és a tűzveszélyt még nem is említettük. De a többi módszerrel is akadnak problémák!

Ezért dob ki a mosogatószivacsot tisztítás helyett

Még több baktérium

2017-ben egy kutatásban megállapították: a mikró nemhogy csökkenti, sajnos növeli a baktériumok számát a szivacsban. Amelyik baktérium túléli a mikró hőjét, az gyorsan szaporodni kezd, így megtöbbszörözve a szivacsban levő baktériumok mennyiségét.

Semmi vegyszer

A fertőtlenítőtrükkök sem hatékonyak. Mint kiderült, sem az ecettel, sem a fertőtlenítőbe áztatással, sem a kifőzéssel, sem pedig a mosogatógépben mosással nem irtódnak ki a baktériumok. Még a Moraxella osloensis baktérium is túléli ezeket a trükköket, ami a kellemetlen szagokért is felelős.

Mi legyen a sorsa?

A szakértők szerint az a legjobb, ha inkább megválsz a mocskos szivacstól. Bár tény, hogy környezet- és pénztárcabarát lenne, ha meg tudnád tisztítani, de jelenleg nincs olyan módszer, amivel sikerülne tökéletesen megszabadulni a baktériumoktól. Így tényleg a legjobb, ha nem pazarlod az idődet és az energiádat arra, hogy megtisztítsd.

Forrásunk volt.


Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek