Csak egy dolog kell, hogy soha többé ne duguljon el a mosogató

A mosogató lefolyóján napi szinten rengeteg apró kosz, ételmaradék és egyéb szennyeződés utazik, és bizony nem mindig akarnak véglegesen távozni. A dugulás elhárításához szerencsére csak egy egyszerű dolog kell. Otthon Tippünkben felfedjük, mi is ez pontosan!

Hiába vigyázunk, a konyhai mosogató néha egészen könnyen el tud dugulni az ételmaradékok, zsír és olaj miatt. Biztos veled is előfordult már legalább egyszer, hogy minden igyekezeted ellenére eldugult a mosogatód. Legjobb esetben ilyenkor elég egy kevés lefolyótisztító a probléma elhárításához, néha azonban beüt a baj, és szakértő segítségét kell kérni.

Csak egy dolog kell, hogy soha többé ne duguljon el a mosogató

A zsír a legfőbb ludas

A mosogató lefolyója nagyon könnyen szennyeződik: hiába kaparjuk le mosogatás előtt az összes ételmaradékot vagy töröljük le azt a tányérokról, az edények oldalára és aljára tapadt szennyeződések, a zsír és az olaj még így is lerakódik a lefolyó falán, ez pedig idővel duguláshoz vezethet.

Előzzük meg a bajt, és vegyük elő régi, jól ismert barátunkat, a mosogatószeres flakont.

Thekitchn egy vízvezetékszerelőt kérdezett arról, hogyan lehet elkerülni a lefolyók eldugulását:

1.) Az első és legfontosabb, hogy amennyire lehet, a használt edényekről és tálakról takarítsuk le a zsírt és az olajos maradékokat (ugye ma már senki sem önti a használt olajat a lefolyóba?), ezzel ugyanis már eleve elkerüljük, hogy nagyobb mennyiségű zsírréteg tapadjon a lefolyók falára.

2.) Papírtörlővel töröljük át a zsíros felületeket, a mosogatónk meg fogja hálálni ezt az egyszerű mozdulato

3.) És most jön a lényeg: a vízvezetékszerelő szerint érdemes egy vagy két nyomásnyi mosogatószert adagolni a lefolyóba, így csökkentve a zsíros anyagok lerakódását. Az adagolás után várjunk fél–egy percet, hogy a mosogatószer lecsurogjon, majd eresszünk a mosogatóba meleg vizet.

Forrásunk volt.


Még több otthoni tippel gazdagodhatsz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek